Revy Rosalia kijkt met interesse uit naar nieuwe seizoen bij DWO

De Technische Commissie (TC) van DWO presenteerde afgelopen weekend Revy Rosalia als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Hij neemt dan de taak over van Dennis Olman, die naar plaatsgenoot DSO vertrekt.

Rosalia (40), opgegroeid in Den Haag, woont inmiddels drie jaar in Berkel en Rodenrijs. Hij is werkzaam bij de RABO Bank en combineert dat inmiddels ook al drie jaar met een trainerschap in de jeugdopleiding bij ADO Den Haag. Op de site van zijn nieuwe club vertelt Roslia over zijn voetballoopbaan: ,,Ik heb een bescheiden betaald voetbalcarrière gehad die mij langs ADO Den Haag, HFC Haarlem en Top Oss heeft gebracht. Mijn eerste stappen zette ik als 8-jarige op het veld van Juventas in Rijswijk. Er was niks mooiers dan ‘s morgens vroeg naar de club gaan, het natte gras ruiken, spelen met je ploegie en daarna in de kantine een patatje en een Kruk (gazeuse) halen. Dat blijft voor mij de meest pure herinnering aan mijn voetbaljeugd.”

Trainersloopbaan

,,Nadat ik ben gestopt als speler in de hoofdklasse bij vv Dongen in 2016 (ik woonde destijds in Tilburg), wilde ik kijken of het trainerschap iets was voor mij. Dat is me geweldig bevallen, waardoor ik in 2017 begon met het halen van mijn UEFA C en B diploma’s in één seizoen. Ik ben destijds terug verhuisd naar Den Haag en heb de stap van DHC, naar Alphense Boys en uiteindelijk ADO Den Haag weten te maken, waarbij ik in 2020 mijn UEFA A diploma heb behaald. Bij elke club een mooie tijd gehad en steeds een stap gemaakt in mijn ontwikkeling.”

Onderdeel

Komend seizoen dan DWO in Zoetermeer. Waarom DWO? Rosalia: ,,DWO heeft getoond een ambitieuze club te zijn zonder zijn eigen normen en waarden overboord te gooien. Het wil op geheel eigen manier een stap maken richting de tweede klasse en de manier waarop ze dit willen doen, met attractief en dynamisch voetbal, waarbij de gehele club centraal blijft staan, maakt dat ik onderdeel wil uitmaken van dit proces.”

Relatie-gerichte aanpak

Wat voor soort trainer is Revy Rosalia? Hij: ,,Spelers en stafleden met wie ik heb gewerkt zullen zeggen dat ik vooral oog heb voor de mens achter de speler. Ik geloof heel erg in een relatie-gerichte aanpak, waarbij spelplezier, het nemen van verantwoordelijk en het zelf maken van keuzes belangrijke pijlers zijn. Ik werk wel graag vanuit een herkenbaar kader, waarbij bepaalde spelprincipes heilig zijn. Binnen dat kader geef ik spelers zoveel mogelijk vrijheid. Uiteindelijk wil iedereen lekker voetballen en dat spelplezier wil ik graag uitstralen met mijn ploeg. Ik blijf namelijk bovenal ook liefhebber.”

Doestellingen

Rosalia over zijn doelstellingen volgend seizoen bij DWO: ,,Een trainer is een passant, dat weet ik als geen ander. Maar ik wil wel een bepaalde indruk hebben achter gelaten wanneer er in de toekomst over mijn periode wordt gesproken, met name over hoe de ploeg zich heeft geprofileerd op en naast het veld en wat voor mooie herinneringen toeschouwers, spelers, stafleden en vrijwilligers hieraan hebben overgehouden. Maar in eerste instantie wil ik de groep goed leren kennen en een hecht team smeden. Een resultaatdoelstelling is het promoveren naar de tweede klasse, al is de club dit seizoen al geweldig bezig en kan deze doelstelling al worden behaald!”

Op de foto vlnr: Frans van Munnen (voorzitter), Jean-Louis Da Costa Gomez (manager Voetbalzaken) en Revy Rosalia.

 

 

Lees verder