ADO Den Haag O21 en FC Groningen O21 in evenwicht

De wedstrijden tussen de O21 teams van ADO Den Haag en FC Groningen zijn nooit saai te noemen. Dat kwamen beide trainers, Giovanni Franken en Sander van Gessel, na afloop in de spelerstunnel ook overeen.

Tekst: Glenn Duijzer      |       Foto’s Frans Leermakers

Het was alweer de tiende ontmoeting sinds de Onder 21 startte in 2020/21. Ook deze editie was weer een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld. De eerste helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af zonder dat er echt kansen voor één van de beide doelen werden gecreëerd. Toch stonden de bezoekers bij rust met 0-1 voor. Een indraaiende corner van Tika de Jong werd door de Haagse doelman verkeerd beoordeeld en eindigde in het net: 0-1.

Rebound

Na rust ging ADO Den Haag nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die kon al binnen één minuut vallen. Sofyan El Hannoudi legde de bal in het Groningse doelgebied af in plaats van zelf te schieten. Een inzet van Calvin Gustina werd geblokt door verdediger Nordin Musampa en de rebound van Nigel Owusu ging via de doelman over het doel.

Ommekeer

Met nog negentien minuten te gaan wisselde de Haagse trainer Giovanni Franken, waardoor Mohamed Akharaz in het veld kwam. Hiermee werd de ommekeer van de wedstrijd ingezet. Binnen een minuut ging Akharaz al alleen op doelman Jan de Boer af, maar zijn inzet ging net naast. Zes minuten later was het toch raak. ADO Den Haag O21 zette een schitterende aanval over diverse schijven op, waarna de bal door Robyn Esajas van links werd voorgegeven. Akharaz was er als de kippen bij om de gelijkmaker buiten bereik van de doelman in de touwen te schieten: 1-1.

Na de gelijkmaker voerde FC Groningen O21 de druk op het doel van David van de Riet op. Op het moment dat de Haagse verdediging uit de formatie stond, sloeg FC Groningen toe. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant van Jens Schraven werd door de vrijstaande Fofin Turay bij de tweede paal hard binnen geschoten: 1-2. ADO Den Haag O21 moest opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en was bijna succesvol in de laatste minuut van de reguliere wedstrijd. Wie anders dan Akharaz speelde zijn directe tegenstander uit en gaf de bal voor op de inlopende Onur Demir, die zijn goede invalbeurt niet met een treffer kon bekronen.

Frustratie

Doelman De Boer wist de bal, tot frustratie van iedereen in het geelgroen, te keren. Toch viel de verdiende gelijkmaker alsnog in de blessuretijd. Doelman Van de Riet nam net op eigen helft een vrije trap en de kopbal van Gylermo Siereveld was zoals de verdediger had bedoeld. Toch belandde de bal voor de voeten van Akharaz, die zijn invalbeurt bekroonde met zijn tweede treffer en daarmee een gelijkspel: 2-2. De goed fluitende scheidsrechter Steve Janssen zag geen noodzaak om iemand een kaart te tonen.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijden tegen Vitesse O21. De aftrap op Sportpark Papendal is om 16.00 uur