Zaalvoetbal: Nipt verlies voor Mazzelstars Vrouwen in Zwolle

Vrijdag mochten de vrouwen van Mazzelstars naar Zwolle om daar tegen Exstudiantes Zwolle te spelen. Een wedstrijd waar voor beide teams wat te winnen viel. Zwolle is in achtervolging van de nummer één Drs. Vijfje en Mazzelstars strijdt voor behoud in het eerste jaar Eredivisie en staat momenteel derde, maar andere teams komen dichterbij.

De teams hebben twee keer eerder tegen elkaar gespeeld (beide keren in Zoetermeer); de eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Mazzelstars, de tweede werd door een enorme off-day van Mazzelstars gewonnen door Zwolle met maar liefst 0-6. Dus deze derde wedstrijd was er één, waarin het zeker spannend zou gaan worden.

Druk

Gelijk na de aftrap ging Mazzelstars van start en maakte het spel. Dit zorgde in de achtste minuut voor het eerste doelpunt. Een schot werd door de Zwolse keepster tegengehouden, maar Iris Cocx zette goed druk op de keepster en kon zo de 0-1 binnentikken. Blijdschap bij Mazzelstars. En daarna kreeg Mazzelsatrs nog een aantal kansen. Maar Exstudiantes Zwolle ging ook beter spelen en dat zorgde ook voor kansen voor de thuisploeg.

Counter

Na een kwartier kreeg Jennieke de Pater-van der Pol een gele kaart doordat zij Paulien Otter van achter aantikte op het moment dat ze richting het doel liep. Het was daarna dezelfde Jennieke de Pater-van der Pol, die door een één-tweetje met Judith Frijlink de 1-1 scoorde.  En net in de laatste minuut voor de rust kon Anoek Bourgonje scoren uit een counter nadat Mazzelstars aanviel, maar de bal verloor op het middenveld. Dat is niet echt lekker de rust in gaan, want dat betekende dat Zwolle de tweede helft anders kon starten.

Peptalk

Na een peptalk van de coach, ging Mazzelstars weer vol vertrouwen het veld op. Het was Zwolle dat opeens tempo ging maken en hoger ging spelen. Het wil nog steeds de achtervolging op Drs Vijfje inzetten en deed er dus van alles aan de winst te pakken. Zwolle had de eerste tien minuten dan ook de overhand en maakte het spel. Diverse kansen, maar de verdediging van Mazzelstars stond goed en keepster Lindsay Maaskant (foto) weer super goed. Romy Snell kreeg nog een mooie kans, maar de Zwolse keepster stond net op de goede plek. Ook Ghizlan Abdellaoui was dichtbij een treffer, maar legde de bal af terwijl ze beter zelf had kunnen schieten. En dan was het in de 33ste minuut dat Susan van der Berg haar duel won en goed doorzette. Zij bediende Paulien Otter, die haar kans rook en de bal achter de keepster schoot en daarmee haar eerste Eredivisie-doelpunt maakte: 2-2!

Spannend

De wedstrijd bleef spannend. Echter in de 35e minuut scoorde in de rebound Judith Frijlink de 3-2, nadat keepster Lindsay Maaskant de eerste doelpoging nog kon keren. Daarna was Mazzelstars nog een paar keer heel dichtbij de gelijkmaker, maar paal en keepster stonden succes in de weg. Hierdoor bleef de stand 3-2 en de punten in Zwolle. Mazzelstars staat nog steeds derde, maar de andere teams komen dichterbij.

Vrijdag 24 maart speelt Mazzelstars Vrouwen tegen Middelburg in eigen huis om 20.30 uur, sporthal De Veur in Zoetermeer.