Vrouwen Cup: SEP bekert verder na winst in strafschoppenserie

In de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Vrouwen Cup stonden SEP en Ariston’80 tegenover elkaar in het strijdperk. Het duel bleef spannend tot het eind en uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. SEP trok daarin aan het langste eind.

Een gehavend SEP, dat de koploper is in de 3e klasse D, ving de wedstrijd aan met speelsters uit de MO20 en MO17 in de gelederen. In de eerste helft waren de kansen vooral voor de bezoekende studentes, maar de doelpunten wilden niet vallen. Tracy Tdlohreg zag een aantal mogelijkheden verloren gaan. En vlak voor het rustsignaal werd een voorzet van Lydia Mak net door Marieke Smith over het doel geschoten.

Na een kwartier in de tweede helft nam Ariston’80 de leiding in de stadsderby. Katja Schmahl nam de  0-1 voor haar rekening. In de tachtigste minuut zag SEP-speelster Annemijn Kreffer haar kopbal na een hoekschop naast gaan. Vijf minuten later was het wel raak. Michelle Buitendijk frommelde de bal het doel in 1-1.

In de beslissende strafschoppenserie ging het tot 2-2 gelijk op. SEP benutte haar twee volgende strafschoppen wel, terwijl Elisa Muusers en Lara Notenboom hun inzet gestopt zagen worden. De reeks eindige daardoor in een 4-2 zege voor SEP, de ploeg van trainer Gregory Dasburg. De volgende tegenstander voor de Delftse vrouwen is nu Forum Sport.