Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen geeft onnodig voorsprong uit handen

Een stroef startend, maar bij vlagen sterk spelend zvv Den Haag Vrouwen deed zichzelf enorm tekort in de slotfase van de westrijd. Luttele minuten voor het eindsignaal kon Os Lusitanos toch nog langszij komen en de 4-4 aantekenen. De eindstand die door een onnodige persoonlijke fout aan Haagse zijde uiteindelijk werd bereikt.

Tekst: Ulis van Maanen

De sterke ploeg uit Amsterdam met onder meer Dyanne Bito, Bouchra Moudou en Annebel ten Broeke (ex-ZVV Den Haag) in de ploeg, begon heel furieus aan de wedstrijd en deelde Os Lusitanos al na ruim tien minuten in de eerste helft twee enorme dreunen uit aan ZVV Den Haag: 0-2. Na iets meer dan een kwartier in het eerste part was het de sterk spelende teamcaptain van de thuisploeg, Priscilla de Vos, die de 1-2 erg knap binnenschoof achter de vertwijfelde topkeepster Jessica Overtoom! En dat was dan ook de ruststand.

Wake-up call

In de tweede helft leek zvv Den Haag weer niet op tijd wakker en wederom was Os Lusitanos dat de bal in minder dan vijf minuten in het Haagse doel binnentikte: 1-3. Maar na de plotselinge wake-up call rechtte de ploeg van het illustere Haagse trainersduo Havermans en Brand haar rug.

Futsaldribbel

Tactisch leek coach René Havermans ‘iets’ te hebben gedaan, want zvv Den Haag boog de 1-3 achterstand in amper een kwartiertijd om naar een 4-3 voorsprong. Eén van de uitblinksters aan Haagse zijde, Ramona van der Harst (foto),  tikte de 2-3 achter Overtoom binnen en na een eigen Amsterdamse goal kwam de thuisploeg langszij en een originele futsaldribbel van Samia Kaaouane bracht zvv Den Haag op voorsprong: 4-3.

Overtreding

Helaas vlak daarna was de overtreding daar. Op een onbelangrijke plek. Onnodig. Overtreding nummer zes van zvv Den Haag en dus een tienmetertrap voor Os Lusitanos, Lotte Hopman wist er wel raad mee: 4-4. Scheidsrechter John Duiker floot niet veel later voor het eindsignaal. Toch was trainer-coach René Havermans niet ontevreden over het resultaat. Er had meer ingezeten. Het ging om details, maar die zijn niet onbelangrijk.