TOTO KNVB-beker: Zondagploeg Westlandia tikt Forum Sport uit bekerstrijd

In een aantrekkelijk duel heeft Forum Sport op eigen veld in het kader van de KNVB districtsbeker nipt verloren van het één klasse (Derde Divisie zondag) hoger spelende Westlandia.

Tekst: Jean Nederlof                  |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het was een wedstrijd met veel tempo, stevige duels en vijf doelpunten. Een echte bekerwedstrijd waarin Westlandia een licht overwicht had, maar Forum Sport gevaarlijk was in de counter.

Vrij snel scoorde Westlandia de 0-1 door een afstandsschot van Kai Verbeek. Nog voor rust kwam de thuisploeg van trainer Bas Steffens terug in de wedstrijd door een doelpunt van Soufiane Marfouk: 1-1.

In de tweede helft was het Westlandia dat door doelpunten van Dinand Kuhn en Jeremy van Uunen de 1-3 op het scorebord zette. De wedstrijd leek beslist, maar nadat Forum Sport de 2-3 scoorde door een fraai doelpunt van Edoardo Saurwalt, was de spanning ineens weer terug. Ondanks een paar goede kansen bij het slotoffensief van Forum Sport bleef het 2-3.

En dat betekent dat het bekeravontuur voor Forum Sport is afgelopen en de naam van Westlandia bij de volgende loting in de kokers gaat.