Mike van der Pol nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij DSVP

De 31-jarige in Pijnacker wonende Mike van der Pol wordt de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij DSVP. Tot januari van dit jaar was hij werkzaam als hoofdtrainer van de Onder 23, waarmee hij in het seizoen 2021-2022 een hoogtepunt behaalde met promotie naar de Derde Divisie.

Mike van der Pol was ook bij DSVP betrokken als technisch coördinator het afgelopen seizoen van de bovenbouw JO16 tot en met JO19. Bij de club op sportpark De Groene Wijdte  wordt hij hoofdverantwoordelijk voor de opleiding van spelers en trainers binnen de jeugdopleiding in de leeftijd van de JO13 tot en met JO19.

Vormgeven

Het technische bestuur van DSVP is blij met de aanstelling van Van der Pol. ,,Wij zijn bezig aan het bouwen van onze jeugdopleiding en in Mike van der Pol zien wij de ideale man om onze plannen te gaan vormgeven. Hij is jong, enthousiast en heeft ervaring op het trainersgebied en hij kent de club goed! Daarnaast heeft hij zich als trainer in verschillende leeftijdscategorieën de afgelopen jaren ontwikkeld. Binnen de jeugdopleiding is er een aantal zaken, waar wij in de aankomende tijd veel tijd in gaan investeren en die nog belangrijker zullen worden. Mike past perfect in dat plaatje.’’

Ideale stap

Mike van der Pol zelf ziet zijn nieuwe functie als Hoofd Jeugdopleiding als ideale stap. Op de clubsite zegt hij daarover: ,,Zelf heb ik het altijd interessant gevonden om samen met trainers en een bestuur te bouwen aan verdere ontwikkeling van het voetbaltechnische kader binnen de jeugdafdeling waarin plezier en ontwikkeling elkaar omarmen. Je bent dan simpelweg bezig met het maximale te halen uit eigen jeugdspelers, de begeleiding met jeugdtrainers en de organisatie eromheen. Voor onze onderbouw vind ik het belangrijk dat we ons richten op een mix van plezier en ontwikkeling. In de bovenbouw blijven we de spelers verder ontwikkelen en krijgt prestatie vanzelf een grotere rol. Daarnaast moeten we vooral een vereniging blijven waar iedereen op zijn of haar niveau kan sporten.”

Contact

Als hoofd opleiding moet Mike ook nauw in contact staan met het technische bestuur van de club. Zij moeten op de hoogte zijn van wat er bij de jeugdafdeling speelt en andersom. Door nog intensiever samen te werken zullen we enorme stappen kunnen zetten in onze opleiding. Mike zal de komende periode samen met Dennis Roepman (TC JO13 t/m JO19) intensief aan de slag gaan om de juiste trainers te zoeken voor het seizoen 2023/204.

Bij de foto:  Floor Vijfhuizen (rechts) en Mike van der Pol.

 

 

Lees verder