Oefenvoetbal: ADO Den Haag verliest achter gesloten deuren van Jong FC Utrecht

ADO Den Haag heeft een matige oefenwedstrijd in eigen huis tegen Jong FC Utrecht met 1-3 verloren. Alle doelpunten vielen in een tijdsbestek van tien minuten in de tweede helft. De officieuze rentree van Sacha Komljenovic (foto) was één van de weinige hoogtepunten aan Haagse zijde.

Vanwege internationale verplichtingen waren Xander Severina (Curaçao), Kylian Nikiema (Burkina Faso) en Gregor Breinburg (Aruba) niet van de partij. Daarnaast waren er meerdere blessure- en ziektegevallen binnen de selectie.

Speldenrpikjes

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig. ADO Den Haag deelde een aantal speldenprikjes uit, maar beide ploegen waren geen moment dicht bij een doelpunt. Aan de start van de tweede helft stonden er vijf nieuwe namen op het veld bij ADO Den Haag. Luuk Koopmans, Silvinho Esajas, Amir Absalem, Sacha Komljenovic en Max de Waal vervingen Sonny Stevens, Tyrese Asante, Boy Kemper, Thomas Verheydt en Joël Zwarts. Een mooi moment voor Sacha Komljenovic die, na maanden afwezigheid, zijn officieuze rentree maakte in de hoofdmacht van ADO Den Haag.

Kopbal

Na de pauze was het spel niet veel beter en kwam het duel na twintig minuten spelen pas los. Nick Broekhuizen stond als invaller voor de geblesseerd afgehaakte Samir Absalem pas koud in het veld toen Tobias Augustinus-Jensen de 0-1 wist te maken. Sacha Komljenovic bracht bij zijn rentree de Haagse ploeg met een kopbal weer langszij. Drie minuten later kwam Jong FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Dit keer kwam het doelpunt op naam van Eliano Reijnders: 1-2. Een minuut voor het begin van het Haags Kwartiertje verdubbelde Yuya Ikeshita met een droge knal van afstand de score. In de slotfase drongen de Hagenaars voorzichtig aan, maar kwamen ze niet dicht bij de aansluitingstreffer. Een teleurstellende, maar leerzame wedstrijd eindigde daardoor in een 1-3 nederlaag voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.