Duels ADO Den Haag kunnen stilgelegd worden vanwege Ramadan

Wedstrijden van ADO Den Haag de komende maand tijdens zonsondergang kunnen vanwege de Ramadan worden stilgelegd. Dat geldt voor de duels in de Eredivisie en Eerste Divisie, laat de KNVB weten.

Scheidsrechters mogen van de KNVB tijdens die duels een pauze inlassen zodat vastende spelers eten en drinken tot zich kunnen nemen. De arbiters hebben wel de nodige richtlijnen meegekregen. Zo zullen ingelaste pauzes plaatsvinden op ‘het eerstvolgende beschikbare moment na zonsondergang (bij een overtreding, ingooi, achterbal etc.)’. De wedstrijd zal vervolgens zo spoedig mogelijk worden hervat.

Duels

Het tijdelijk stilleggen van een duel gebeurt alleen bij wedstrijden waarbij minimaal één speler op het veld staat die meedoet aan de Ramadan. Voor aanvang van de wedstrijd zullen scheidsrechters en teammanagers van beide clubs dat bespreken, zodat iedereen op de hoogte is, aldus de Voetbalbond.

In het geval van ADO Den Haag gaat het om de wedstrijden: ADO Den Haag – Telstar (31/3, zon onder 20.10 uur), Roda JC – ADO Den Haag (7/4, zon onder 20.22 uur) en De Graafschap – ADO Den Haag (21/4, zon onder 20.46 uur).

Lees verder