Warming-up 4E: Heuse topper en subtopper voor Waterweg-teams

Twee belangrijke wedstrijden zaterdag voor de Waterwegteams in 4E, een topper en een subtopper. Maasdijk is nog niet helemaal uitgeschakeld voor de titelrace, maar moet dan wel in Schiedam winnen van Hermes-DVS om deze nummer twee van de competitie op één punt te naderen. Het verschil in punten met het leidende RV&AV Overmaas is met zes punten groter, maar biedt nog wel enigszins perspectief voor een mogelijke titel.

Tekst: Peter Petit

Hermes-DVS – VV Maasdijk

Een heuse topper komende zaterdag in 4E. Nummer drie op de ranglijst, Maasdijk, reist af naar Schiedam waar het treffen tegen de nummer twee van de competitie, Hermes-DVS, wacht. De Schiedammers zijn in het bezit van de tweede periodetitel, maar hebben wel twee punten achterstand op koploper Overmaas. Maasdijk heeft vier punten achterstand op de makkelijk scorende Schiedammers, die dit seizoen de ambitie hebben om te promoveren naar de derde klasse.

Bij de laatste tactische bespreking zal hoofdtrainer Dennis van den Steen (foto) van Maasdijk zijn defensie ongetwijfeld gewaarschuwd hebben voor de kwaliteiten van de Schiedamse topscorer Arse Calame, bijzonder trefzeker in de door Hermes-DVS met grote cijfers gewonnen duels tegen de Egelantier Boys (1-5) en TransvaliaZW (10-0). Thuis maakte Maasdijk het eind vorig jaar de komende tegenstander nog knap moeilijk, om vervolgens toch nog met 3-4 het deksel op de neus te krijgen.  De Maasdijkers zullen ongetwijfeld moed putten uit het resultaat van Hermes-DVS afgelopen zaterdag toen het niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen subtopper WCR.

MSV’71 – WCR

Met WCR krijgt het team van hoofdcoach Paul van Loenen te maken met een stugge ploeg, prima in de organisatie, fysiek sterk, maar wel wisselvallig. Eerder dit seizoen verloor MSV’71 in Rhoon met 3-0 van de subtoppers. Het moet gezegd, de Maassluizers misten die dag enkele sleutelfiguren en keken binnen een minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Afgelopen week speelden de spelers uit het kasteeldorp nog knap met 1-1 gelijk tegen het sterke Hermes-DVS en kregen daarmee nog te weinig ook. De subtoppers uit Rhoon staan momenteel vijfde, MSV’71 heeft slechts twee punten minder en bezet de achtste plek. Bij winst zaterdag kan MSV’71 de opponent uit Rhoon voorbijgaan op de ranglijst om zich op haar beurt te nestelen in de subtop.

Lees verder