Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Vorm van de dag bepalend”

Na een weekend zonder wedstrijd komt SJC uit Noordwijk naar de Kastelenring. RKAVV heeft evenveel punten en beide ploegen delen de derde plaats met drie punten minder dan koploper HBS. De verliezer valt voorlopig af in de strijd om de bovenste plaats. Eerder dit seizoen won RKAVV de uitwedstrijd met 2-5.

Tekst: Pieter Donath

SJC (Sint Jeroens Club) speelt vanaf 2016 in de Hoofdklasse/Vierde Divisie met zelfs een seizoen, 2018-2019, in de Derde Divisie. Twee weken geleden werd thuis met 3-0 gewonnen van rkvv Velsen. RKAVV won dat weekend in Meppel met 0-1 van het op de vijftiende plaats staande Alcides. Afgelopen dinsdag werd thuis gespeeld tegen het in de Vierde Divisie zaterdag spelende FC ’s-Gravenzande. Het was een wedstrijd in de achtste finale van de KNVB-districtsbeker. RKAVV won met 3-1 en miste een penalty.

Het wordt zondag een interessante ontmoeting tussen twee ploegen die elkaar goed kennen. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) vindt dat er gewonnen moet worden om bij te blijven. ,,Maar dat is niet makkelijk tegen een goede ploeg als SJC. Het kan nog wel eens een heel mooi slot van de competitie gaan worden. Het is in ieder geval komende zondag een mooie derby in de top van de Vierde Divisie en ik hoop dan ook dat veel mensen ons komen steunen.”

Hoe kijk je terug op bekerwinst tegen FC ‘s- Gravenzande?

,,Het was een echte bekerwedstrijd en een leuke open wedstrijd waarin beide ploegen veel kansen wisten te creëren.”

Wat vond je van de competitiewedstrijd tegen Alcides?

,,Een terechte overwinning in een duel waarin wij wederom verzuimden om de voorsprong te vergroten, waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef.”

SJC heeft ook 42 punten. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Ik verwacht twee ploegen die willen winnen. SJC zit in een goede flow. Het is een stugge gesloten ploeg die gevaarlijk is in de omschakeling. De vorm van de dag gaat bepalen wie er wint.”

Is het een wedstrijd die bepaalt over het wel of niet meedoen om bovenste plaats in de rest van het seizoen?

,,Ja dat denk ik wel. De verliezer haakt even af als HBS en Hoogeveen winnen.”

 

Lees verder