Warming-up zaterdag 3A/3C/3D: Spanning in 3A, punten duur in 3C bij DSVP-SEP

Wisselend succes voor de regioploegen in 3A, waar de spanning met de week toeneemt. In de derde klasse C deelt Zwarte Pijl nog altijd de lakens uit, maar blijven Oliveo en DSVP de lijstaanvoerder op gepaste afstand volgen. Ondanks een 3-0 overwinning op Kethel Spaland staat VDL nog altijd op de laatste plaats in de derde klasse D.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

Wisselend succes voor de regioploegen in 3A, waar de spanning met de week toeneemt. DWO won van Stompwijk’92 (3-2), terwijl Blauw-Zwart door een 2-2 gelijkspel kostbare punten verspeelde.

Wie weet wie er kampioen gaat worden in de derde klasse A mag het zeggen. Nieuwkoop en Aarlanderveen staan gezamenlijk bovenaan (37 punten uit 17 duels), gevolgd door Blauw Zwart en DWO (36 uit 18). Door gelijk te spelen verspeelde Blauw-Zwart helaas de koppositie. Winst op RKDES komend weekend is noodzakelijk om in de slipstream van Nieuwkoop en Aarlanderveen te blijven meedoen om de titel. Voor DWO staat er een thuiswedstrijd tegen Koudekerk op het programma, terwijl nummer twaalf Stompwijk’92 (15 punten) op bezoek gaat bij het één plaats lager staande Alphen (9 punten). Winnen is dus cruciaal voor de Stompwijkers.

3e klasse C

In de derde klasse C deelt Zwarte Pijl nog altijd de lakens uit, maar blijven Oliveo en DSVP de lijstaanvoerder op gepaste afstand volgen. Onderin moet SEP zich grote zorgen gaan maken.

Oliveo wacht dit weekend een zwaar uitduel bij het op de vierde plek staande LMO. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts vier punten in Pijnackers voordeel. Verlies in Rotterdam betekent waarschijnlijk ook afhaken voor de titel. DSVP gaat op sportpark De Groene Wijdte de strijd aan met SEP uit Delft. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. De één (DSVP) in de strijd om het kampioenschap, de ander (SEP) tegen degradatie. Het zou toch heel jammer zijn voor de familie De Letter als naast DHC (John) ook Marcel (SEP) gaat degraderen? Martin de Graaf (foto) en consorten (Ariston’80) gaan op bezoek bij Soccer Boys, terwijl DHL concurrent FC IJsselmonde in Rotterdam ontmoet.

3e klasse D

Ondanks een 3-0 overwinning op Kethel Spaland staat VDL nog altijd op de laatste plaats in de derde klasse D. Komend weekend gaan Henk Salari met zijn ploeg op bezoek bij nummer vier Vierpolders.

 

Lees verder
Net binnen