TOPdesk ‘Groene hoofdsponsor’ van eersteklasser Wippolder

Voetbalclub Wippolder heeft door het tekenen van een sponsorovereenkomst met TOPdesk een enorme stap gezet in hun groene transitie. Door het sponsoren van een aanzienlijk deel van de nieuwe zonnepanelen voor de club, is TOPdesk de komende vijf jaar ‘Groene hoofdsponsor’ van de club.

Met deze samenwerking willen de partijen elkaar helpen om een belangrijke stap te zetten richting een duurzame toekomst voor de club en haar jeugd. TOPdesk is een internationale onderneming gericht op het ondersteunen van organisaties in het verbeteren van hun dienstverlening door middel van software oplossingen.

Visie

Erwin Bothof, een belangrijke vrijwilliger voor Wippolder, is werkzaam bij TOPdesk en legde het contact tussen beide partijen. Rik Prins, algemeen directeur TOPdesk Nederland, was meteen enthousiast. ,,Erwin is een enthousiaste collega die zich net zo enthousiast inzet voor zijn voetbalvereniging. Bij TOPdesk waarderen we het enorm dat werknemers zich inzetten voor lokale initiatieven. Dit in combinatie met de duurzame gedachte was voor ons de reden dat deze groene sponsoring heel goed bij onze visie past”, aldus Prins.

Steun

Voorzitter Ton Maas van Wippolder is natuurlijk heel blij met deze samenwerking. ,,Sportief gezien beleven we als club mooie tijden. Ons eerste elftal draait heel goed mee in de eerste klasse en we hebben voldoende aanwas van nieuwe jeugd. Maar er zijn ook zorgen! Voetbalclubs in het algemeen hebben de uitdaging om met de toegenomen kosten het hoofd boven water te houden. Er blijft daarom minder geld over voor bijvoorbeeld leuke initiatieven voor onze jeugd. Met deze investering in een groot aantal zonnepanelen is de club klaar voor de toekomst en zullen we de toename in energiekosten kunnen afremmen. De komende vijf jaar zal TOPdesk een kwart van onze investering in zonnepanelen voor haar rekening nemen. Een ongekende steun van het bedrijf dat we natuurlijk enorm waarderen,” aldus Maas.

Initiatief

De club zal zelf de overige investering voor haar rekening nemen maar ook verder op zoek gaan naar sponsors die dit initiatief verder willen steunen. Maas: ,,Al voor driehonderd euro sponsor je een zonnepaneel en zorg je als sponsor voor een kostenbesparing voor in ieder geval de komende vijftien jaar. Wippolder ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Bij de foto: v.l.n.r.: Yassin, Rik Prins, Erwin Bothof, Ton Maas en Thirza.

Lees verder
Net binnen