Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Zelf er gelijk bovenop zitten”

Scheveningen kende vorige week een vrij weekend. Daarvoor speelde de ploeg van trainer John Blok (foto) goede wedstrijden. Dat resulteerde ook in het binnenhalen van belangrijke punten om weg te komen uit de gevarenzone. Zaterdag komt Jong FC Volendam op bezoek.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat trainer Blok met een goed gevoel terugkijkt op de laatste competitieduels, want daarop was weinig aan te merken. Blok: ,,Er kunnen natuurlijk altijd dingen beter, maar de laatste twee wedstrijden worden we ook beloond voor het goede spel met drie punten. Tegen Jong Sparta en Kozakken Boys was het zeker ook oké, maar hielden we er slechts een punt aan over. We creëren genoeg kansen en geven daarnaast heel weinig weg. Al vier wedstrijden de nul is gewoon knap.”

Overbrugbaar

Belangrijk om in deze fase punten te pakken, want Scheveningen kan daardoor gaan aanhaken bij de middenmoot. Blok: ,,Inderdaad, de fase waarin het echt moet gebeuren is aangebroken. We hebben de afstand naar de ploegen boven ons weer overbrugbaar gemaakt. Nodig want het gat naar de ploegen onder ons is ook niet groot.”

Lastig

Zaterdag komt Jong FC Volendam op bezoek op sportpark Houtrust. Wat herinnert Blok zich van de uitwedstrijd?: ,,Die wedstrijd hadden we in de tweede helft veel eerder moeten beslissen. De eerste helft hadden we het best lastig en waren er flinke kansen voor beide partijen. De tweede helft waren die voor ons maar duurde het lang voordat de bevrijdende 0-1 viel.”

Inschatten

Voor Jong FC Volendam wordt het een moeilijke zaak in de Tweede Divisie, Scheveningen kan weer goede zakendoen. Wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Volendam telt sowieso niet mee in onze competitie, dus daar hoeven we niet naar te kijken. Zeker in een interlandweekend, waarin de BVO’S geen competitieverplichtingen hebben is het moeilijk inschatten met welke spelers Volendam aan de aftrap gaat verschijnen, maar ook dat is van secundair belang. We zullen er zelf gelijk kort bovenop moeten zitten om de drie punten op Houtrust te houden.”

Dan de personele bezetting aan Scheveningse kant. Blok: ,,Op de langdurig geblesseerden na zijn we redelijk compleet. Barry Rog ontbreekt nog.”

Lees verder
Net binnen