Warming-up zondag 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Zondag reclame maken voor onze regio”

HBS kwam vorig weekend niet in competitieverband uit, maar heeft niet stil gezeten. De ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) oefende vorige week tegen Rijnsburgse Boys en speelde deze week een duel in het kader van de KNVB-districtsbeker tegen Smitshoek.

Tekst: Ton Beije

Met andere woorden, HBS wil flow graag vasthouden. Trainer Ekrem Kahya: ,,We hebben vorige week donderdag tegen Rijnsbursge Boys een oefenwedstrijd gespeeld (2-1winst). Dat was een goede en leuke wedstrijd. Dinsdag hebben we tegen Smitshoek gespeeld en ook in die districtsbeker hebben we een doelstelling en dat is sowieso de laatste vier halen, wat recht geeft op de ‘grote’ bekerrondes komend seizoen.

Fitter

,,We hebben gespeeld met spelers waarvan wij vonden dat ze moesten spelen en waarmee we de volgende ronde konden halen. Denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld en eigenlijk de wedstrijd zonder de ‘pingels’ hadden moeten beslissen tegen een leuke tegenstander. We zijn blij dat iedereen weer een stukje fitter is en we nog steeds in de race zijn in alle competities”, gaat Kahya verder.

,,Wij hebben namelijk geen sterkste of minder sterke spelers. We hebben een goede groep die allemaal dolgraag willen spelen, waardoor wij soms best moeilijke keuzes moeten maken. Maar we kijken echt elke wedstrijd en proberen die spelers te kiezen, waarmee we denken een goed resultaat te kunnen behalen.”

Dominant

Zondag komt voor de streekderby Westlandia op bezoek op Craeyenhout. Wat herinnert de trainer zich van de uitwedstrijd in Naaldwijk? Kahya: ,,Een fantastische avond, een goede gastheer en een zeer goede overwinning voor ons. We hebben die wedstrijd erg goed en dominant gespeeld en op de juiste momenten toegeslagen. Het is weer een tijdje terug en zondag zullen we echt heel scherp moeten zijn. Wat is geweest telt niet meer…”

Reclame

Voor Westlandia wellicht laatste kans er nog een beetje bij te komen, voor HBS geldt punten pakken om de koppositie vast te houden. Wat verwacht hij voor wedstrijd? Kahya: ,,Ik verwacht een heel leuke wedstrijd, waarin echt allebei de teams zullen proberen te winnen, los van de stand. Ik hoop ook dat het druk wordt langs het veld zodat we positieve reclame kunnen maken voor onze regio. We zullen in aanvallend opzicht weer heel scherp en zakelijk moeten spelen en verdedigend messcherp.”

Gretig

Dan ook een blik op de beschikbare spelers. De HBS-trainer: ,,We hebben dinsdagavond natuurlijk een wedstrijd gespeeld waarin we ook volle bak moesten gaan. We hebben de dondertraining gebruikt om te inventariseren hoe iedereen ervoor staat. Dus naar aanleiding daarvan kijken we wie er allemaal beschikbaar zijn voor de volle 100%. Maar dat zit wel goed, de groep is gretig, werkt hard en kijkt echt uit naar de zondag. Hopelijk kunnen we dit zondag bekronen met een goede overwinning.”

Lees verder