ADO Den Haag Vrouwen in slotfase onderuit bij Feyenoord

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de zegereeks van de laatste weken voort te zetten. Op Varkenoord in Rotterdam zorgde een treffer in de slotfase voor een schlemielige nederlaag 1-0 nederlaag voor de ploeg van trainer Sjaak Polak (foto).

Polak kon vrijdagavond niet beschikken over topschutter Jaimy Ravensbergen. Daar tegenover stond de terugkeer in de selectie van Chloé Vande Velde, Bo Vonk, Nicole Stoop en Lobke Loonen. In de slagschaduw van De Kuip creëerden beide ploegen in een rommelig eerste kwartier nog geen kansen. Daniëlle Noordermeer nam als eerste het doel van Feyenoord van grote afstand onder vuur. Het schot was een makkelijke prooi voor de doelvrouw. Via Pleun Raaijmakers kwam ADO Den Haag daarna dicht bij een openingstreffer. Uit een hoekschop kopte zij rakelings naast. En zo zochten de opponenten na een helft van zeldzame hoogtepunten de kleedkamers op bij een brilstand.

Teenlengte

De tweede helft begon ook niet direct met vuurwerk. De eerste mogelijkheid was weer voor de gasten. Louise van Oosten zag haar schot gestopt worden. ADO Den Haag had het betere van het spel en ging nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong. Bij een indraaiende corner van Liz Rijsbergen ontsnapte de thuisclub. Volgens de Haagse vrouwen was de bal de doellijn gepasseerd, maar scheidsrechter Peeters zag dat anders. Halverwege het tweede bedrijf vierde Lobke Loonen haar rentree als vervangster van Vanessa Susanna. In het Haags kwartiertje schotelde Wiëlle Douma met een afgemeten steekpass Manon van Raay een kans voor. Zij kwam een teenlengte tekort om het doel te vinden. En toen, uit het niets, kwam Feyenoord via De Graaf aan de leiding. In een poging de nederlaag nog te ontlopen, bracht Polak in de persoon van Gina Viehoff een extra spits in het veld. Een gelijkmaker was de gasten echter niet gegund.

Opstellingen

Feyenoord Vrouwen:
Weimar/Baptiste, Ypema Obispa, Brandau/Van den Goorbergh (66. Boshuizen), Van de Ven, Verspaget/De Graaf, Cobussen (61. Ellouzi), Koopman (79. Conijnenberg).

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd/Raaijmakers (87. Viehoff), Noordermeer Douma, Nelemans/Van Oosten (81. Vande Velde), Van Raay, Van der Wal/Rijsbergen, Susanna (66. Loonen), IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder