Zaterdag 5B: Toofan zorgt voor enorme verrassing met zege op GSC ESDO

GSC ESDO maakte een lelijke misstap in de titelstrijd door het uitduel bij Toofan te verliezen. Concurrent ONA was wel succesvol tegen SVO Buytenpark en heeft nu drie punten voorsprong. Quick moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Moordrecht.

Toofan – GSC ESDO

Op Ockenburgh zorgde Toofan voor een sensatie door GSC ESDO haar tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. Mohad Pervez schoot de 1-0 op het scorebord. Na de 2-0 van Marshal  Yaghobie was Mohad Pervez opnieuw trefzeker. GSC ESDO kon wel via Houcine Zerjouh een tegentreffer produceren, maar het bleef bij de 3-1.

SVO Buytenpark – ONA

In Zoetermeer leek SVO Buytenpark hard op weg naar een verrassende zege op koploper ONA. De ploeg van trainer Francis Janse (foto) ging met een 2-1 voorsprong aan de thee. Arthur Krijgsman en Fabian Bruster maakten een 0-1 achterstand ongedaan. Na de hervatting zorgde Younes Kitu zelfs voor een 3-1 stand. Na een Goudse treffer bleef de stand lang 3-2, maar in blessuretijd sloeg ONA hard toe en werd de eindstand 3-5.

Quick (H) – Moordrecht

De ploegen hielden elkaar zowel in de eerste als tweede helft in evenwicht. Karel Trappenburg bezorgde Quick een 1-0 voorsprong na nog geen kwartier spelen. Met een half uur op de klok was de stand weer in evenwicht. In de tweede helft was het lang wachten op treffers. Met nog twaalf minuten te gaan gaf Alberto Segantini Quick weer hoop op een goed resultaat. In de slotfase kwam Moordrecht toch nog langszij en eindige het duel in 2-2. Taco Steens van de Haagse ploeg kreeg in het slotstuk nog zijn tweede gele (en dus rode) kaart.