Zaterdag 5B: WIK bindt HDV aan zegekar in Zuiderpark-derby

DVC werd op eigen veld door Wanica Star op een gelijkspel gehouden. Het treffen tussen HDV en WIK werd in het voordeel van de laatstgenoemde ploeg beslist. REMO was niet opgewassen tegen Gouderak en ook De Ster stond met lege handen na het duel met ASW.

Tekst: Roland van der Linden         |        Foto’s: Alex Pronk

HDV – WIK

Binnen twintig minuten had WIK al een 0-2 voorsprong op het bord staan tegen buurman HDV. Na de 0-1 van Tom Koning nam Paola Barros Fortes de tweede treffer voor de equipe van trainer Geoffrey van Loenen voor zijn rekening. Een opstootje met bijna een half uur gespeeld leverde Mehmet Toker (WIK) en Raily Petronia (HDV) een rode kaart op. Vlak voor rust kon Barros Fortes een bal van Mohamed Oueslati niet in het lege doel werken.

Na rust gooide Tom Koning het duel al snel op slot door voor de 3-0 te zorgen. WIK kwam nog met negen man te staan nadat doelman Rico van der Kroft een rode kaart kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Eddy Bakker nam zijn plaats onder de lat in voor het laatste deel van de wedstrijd.

ASW – De Ster

In het uitduel bij ASW moest De Ster he hoofd buigen. De Haagse hekkensluiter verloor het duel met 4-2.

DVC – Wanica Star

In Delft kwam DVC in de 44e minuut op voorsprong nadat Sjors van Vliet een vrije trap het doel in werkte: 1-0. Ook kort na de hervatting was de thuisploeg trefzeker. Melvin Legiers bepaalde de stand op 2-0. De strijd was nog niet gestreden. Wanica Star herpakte zich goed en kwam door twee treffers van Giovanny Meyer op gelijke hoogte: 2-2.

Gouderak – REMO

In het uitduel bij Gouderak kon REMO weinig kansen creëren en ging met 2-1 onderuit. De Haagse ploeg kreeg de organisatie niet goed. Twee verkeerde doeltrappen leidden tot tegentreffers van Gouderak. Uit een strafschop had Mo Dahman bij een 1-0 achterstand nog voor de gelijkmaker gezorgd.