Zaterdag 4E: Titelkansen voor Maasdijk ver weg na nederlaag tegen Hermes-DVS

Een slechte dag voor de twee Waterwegclubs uit 4E. Maasdijk had niks in te brengen tegen de vroegere grootmacht Hermes-DVS. Het MSV’71 van hoofdcoach Paul van den Steen moest het ontgelden tegen het stugge, maar met een prima organisatie spelende subtopper WCR.

Tekst: Peter Petit

Hermes DVS – Maasdijk

In 4E was titelkandidaat Hermes-DVS op het eigen Harga sportpark een maatje te groot voor Maasdijk. Na een 2-0 ruststand eindigde de wedstrijd tenslotte in een 3-0 overwinning voor de Schiedammers. Het eerste doelpunt van Hermes-DVS liet een kwartier op zich wachten. Onmiddellijk daarna stond de 2-0 voor de thuisclub op het scorebord, wat tevens de ruststand was. Toen de voormalig betaald voetbalclub in de tweede helft de 3-0 scoorde was de wedstrijd beslist. Geluk bij een ongeluk: SV Rotterdam United, directie concurrent van Maasdijk voor een medaille gevende derde plek verloor ook, waardoor de Maasdijkers voorlopig nog even mogen genieten van een derde plaats.

MSV’71 – WCR

In het duel tussen de subtoppers MSV’71 en WCR ging de zege naar de ploeg uit Rhoon. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 2-4. Voor de ploeg van hoofdtrainer Paul van Loenen (foto) scoorden Matthijs Jansen uit een strafschop en Rick de Jonge.

Lees verder