Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC neemt revanche en vernedert Bolnes

Ongeloof op andere velden na het horen van de uitslag in Wassenaar bij Graaf Willem II VAC tegen Bolnes, maar het was echt waar. Maar liefst zeventienmaal kon er worden gejuicht, en met 17-0 was deze wedstrijd het duel met de meeste doelpunten dit seizoen. De ‘graven’ hebben nu de koppositie weer overgenomen van naaste concurrent IJVV de Zwervers, met de aantekening dat het duel van de Rotterdammers tegen KSD-Marine niet doorging en Graaf Willem II VAC dus een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Tekst: Peter Petit        |     Foto’s: Frank van der Leer (SportSnap.nl)

Graaf Willem II VAC – Bolnes

Het scorebord kon het aantal gescoorde doelpunten zaterdag op de Roggewoning niet aan. Maar liefst zeventienmaal lieten de spelers van trainer Jan de Jong van Graaf Willem II VAC het net wapperen tegen een hulpeloos spartelend Bolnes. Bij het wisselen van de speelhelft hadden de toeschouwers zeven streepjes in hun programmaboekje gezet voor evenveel doelpunten van Michael Stam, Luuk Evenhuis (2x), Jacky Adam (2x), Kamiel Aardewerk en Jaap van Vliet. Bob Huiskes was de grote man in Wassenaar in de tweede helft met vier goals, de overige doelpunten na de thee kwamen van Kamiel Aardewerk, Luuk Evenhuis, Leo Dijkhuizen, Brian de Jong, ‘Lautje’ Bentvelzen en het slotakkoord was voor de Portugese speler bij de ‘graven’, Jaoa Malfitano. Graaf Willem II VAC heeft nu de koppositie in 4D overgenomen, maar dat heeft alles te maken het afgelasten van de wedstrijd van concurrent IJVV Zwervers zaterdagmiddag tegen KSD-Marine.

Haagse Hout – Groeneweg

Haagse Hout kan zich nu volledig opmaken voor een verblijf in een nieuwe, lagere vijfde klasse. Op eigen terrein liep het zaterdag tegen Groenweg tegen een kansloze 0-5 nederlaag op.

SEV – NOC Kralingen

Een slechte dag voor de Leidschendammers, aan het begin van dit seizoen door voetbalkenners nog genoemd als mogelijke titelkandidaat. De realiteit aan het eind van het seizoen is dat de discipelen van hoofdcoach Kenneth Soechit nog alert moeten zijn niet rechtstreeks te degraderen. Tegen NOC Kralingen werd op de eigen Kastelenring een 1-2 nederlaag geleden. Het verschil met de andere teams in de gevarenzone is minimaal, dus de laatste wedstrijden moeten echt worden gewonnen, maar dan moet er uit een ander vaatje getapt worden dan zaterdag tegen de Kralingers.

RVC Celeritas – FC Zoetermeer

“Weer een volgende stap gezet” aldus hoofdcoach Leroy Vaes na afloop van de door FC Zoetermeer overtuigend gewonnen wedstrijd tegen RVC Celeritas: 2-6, na een 0-4 ruststand. En met die stap bedoelt Vaes de tweestrijd met concurrent Floreant voor de vierde plek op de ranglijst. FC Zoetermeer had in deze directe confrontatie met de ploeg uit Boskoop twee punten voorsprong. De ploeg uit het Zoetermeerse Rokkeveen ging scherp van start met een 0-3 voorsprong binnen vijftien minuten. De torenhoge spits van de Zoetermeerders, Roald Houterman, opende het bal gevolgd door een rake slim genomen vrije trap van Emre Terlemis, die profiteerde van het niet op tijd opstellen van het Rijswijkse muurtje. Dennis Wareman scoorde de 0-3 na goed voorbereidend werk van Jonas van den Hemel. Djamil el Messauoudi bepaalde de ruststand op 0-4. Geklungel in de Zoetermeerse defensie, doelman Nordin Ypeij verzuimde de bal weg te rossen, gaf Andres Manuela de gelegenheid de ruststand van 1-4 op het scorebord te brengen. Met verandering van het systeem, nu met twee spitsen spelend, probeerde RVC Celeritas hoofdcoach Dennis Young nog wat terug te doen, en zowaar leek hij daarin nog te slagen ook nadat aanvoerder Jergo Leijdekkers het tweede Rijswijkse doelpunt scoorde. Verder lieten de Zoetermeerders het echter niet komen, Djamil el Messauoudi tekende voor de 2-5 na een assist van Jonas van den Heuvel. De eindstand werd bepaald door Billy Oudshoorn, eveneens op aangeven van Van den Heuvel, die Oudshoorn dit doelpunt, na een lange blessureperiode, gunde.

 

Lees verder