Zaterdag 4C: Afkoelingsperiode nodig bij PGS/VOGEL-Quintus

In de top van de ranglijst waren er dit weekend geen verschuivingen. Koploper PGS/VOGEL troefde in een tumultueus duel Quintus af. Achtervolgers BMT en GDA stapten ook als winnaar van het veld af.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s Erik van der Ende (SportSnaps.nl) & Bon van Gaalen

Quintus – PGS/VOGEL

In de eerste helft nam de lijstaanvoerder van trainer Vita Lorente een 0-2 voorsprong. Stanislav Skybitskyi opende de score waarna Danny Plugge er vlak voor rust de tweede treffer van PGS/VOGEL aan toevoegde. In de tweede helft werd het duel onvriendelijk. Quintus speelde agressief volgens de Haagse ploeg en probeerde PGS/VOGEL uit de tent te lokken. Glenn Plum reageerde niet slim na een harde overtreding en kreeg geel. Nadat hij zich belaagd voelde door diverse spelers van Quintus leverde zijn reactie opnieuw geel en dus rood op. De gemoederen bedaarden niet. Dean van der Stap scoorde de 1-2, maar daarbij raakte de doelman van PGS/VOGEL zodanig geblesseerd aan het hoofd, dat hij afgevoerd moest worden met een ambulance. De bezoekers waren verbaasd dat er doorgespeeld en gescoord kon worden. De arbiter besloot een afkoelingsperiode in te lassen. De wedstrijd bleef grimmig, maar werd wel uitgespeeld. De stand bleef 1-2.

VCS – BMT

In het duel tussen twee technische ploegen die vol voor de winst gingen, nam BMT al binnen vijf minuten een voorsprong. Furkan Eren rondde een solo langs drie man schitterend af: 0-1. Nog voor de pauze viel de 0-2. Nu was Furkan Eren de aangever en gunde hij Erdi Cinar een niet te missen kans. In het tweede bedrijf werd het spel wat slordiger en was de wind er vaak verantwoordelijk voor dat veel passes niet goed aankwamen. VCS kon de aansluitingstreffer produceren, maar in de slotfase besliste Furkan Eren het duel definitief in het voordeel van BMT: 1-3. (Foto’s onder: Erik van der Ende – SportSnap.nl)

GDA – ODB

GDA nam na acht minuten spelen een voorsprong tegen ODB. Iets meer dan tien minuten later kreeg ODB een strafschop, maar wist die niet te verzilveren. Even later werd het alsnog 1-1. Vlak voor de rust sloeg GDA toe en voerde de score op naar 3-1. In de tweede helft kwam ODB nog terug tot 3-2, maar het deerde de thuisploeg niet. De eindstand werd uiteindelijk 5-2. GDA-spelers Noa Schoenmaker (twee assists) en Dennis Heemskerk (twee doelpunten en twee assists) blonken uit in het duel. Jeroen Mantel, Femi Aboh en Frans Tetteroo namen de overige treffers voor hun rekening. (Foto’s onder: Bon van Gaalen)