Zaterdag 3C: DSVP en OLIVEO verkleinen gat met Zwarte Pijl enigszins

Koploper Zwarte Pijl bleef op eigen veld steken op een gelijkspel tegen CKC. DSVP won de streekderby tegen SEP met grote cijfers en ook OLIVEO stapte als winnaar van het veld in het lastige uitduel bij LMO. Beide teams uit Pijnacker zagen daardoor hun achterstand op de Rotterdammers kleiner worden.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Sabine van Oosten

LMO – OLIVEO

In een spannende eerste helft kregen beide teams kansen om de score te openen. OLIVEO had met de wind mee het betere van het spel, maar doelpunten bleven uit. Na de hervatting was de eerste mogelijkheid voor OLIVEO, maar doelman Mark Smith hield zijn doel schoon. Uiteindelijk kon OLIVEO de winst toch naar zich toe trekken. Op aangeven van Niels Bentvelzen opende Bob Ruigrok de score. Vervolgens kon Dewi van Wichen uit een strafschop de eindstand op 0-2 bepalen.

DSVP – SEP

Op Sportpark de Groene Wijdte deed DSVP uitstekende zaken tegen SEP, dat vooral tegen zichzelf speelde. Al binnen twee minuten had de club uit Pijnacker, die de wind mee had, dankzij goals van Nick van der Eijk en Rick de Bruin een 2-0 voorsprong te pakken. Na de thee voerde de ploeg van trainer Alex van der Harst de score nog verder op. Ed Jones, Nick van der Eijk en Wilco de Niet zorgden voor een ruime 5-0 zege. DSVP staat nu nog vier punten achter koploper Zwarte Pijl. De achterstand op OLIVEO is nog steeds een punt. SEP is na de nederlaag de hekkensluiter in 3C.

Soccer Boys – Ariston’80

Op een zeer slecht veld haalde Arsiton’80 op karakter de punten binnen. De club uit Delft kon na een 0-0 ruststand door een enkel doelpunt de zege gaan vieren. Thom Spelt nam de belangrijke treffer voor zijn rekening. Door de 0-1 zege klom Ariston’80 naar vierde plaats.

FC IJsselmonde – DHL

DHL liet in de strijd om afstand te nemen van de onderste plaatsen een lelijke steek vallen. In Rotterdam was concurrent FC IJsselmonde net te sterk voor de Delftse equipe. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg kon Ismail Bouyardane de stand na de thee weer in balans brengen. Na twee treffers van FC IJsselmonde kwam de stand op 3-1. Hugo Steijn had het laatste woord waardoor de eindstand 3-2 werd.

 

Lees verder