Zaterdag 3B: Te Werve klopt Lyra, sv Houtwijk sterkste in Haags onderonsje

Aan de Jan van Beersstraat moest Laakkwartier zich gewonnen geven tegen sv Houtwijk. Te Werve speelde een prima duel tegen het sterke Lyra en won eenvoudig. Duindorp sv hield Naaldwijk op een gelijkspel en blijft op een fraaie vierde plaats staan.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Eva Swüste

Duindorp sv – Naaldwijk

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Clay Hoekstra schoot al na negen minuten de 1-0 binnen. Vijf minuten voor de rust kwam Naaldwijk op gelijke hoogte door een treffer van Danny Niël. In de tweede helft was het de ploeg van Harry Akkermans die als eerste scoorde. Een uittrap van Jeffrey Wubben werd door Niël goed afgerond: 1-2. Zes minuten voor het eindsignaal was het Duindorp sv dat de 2-2 aantekende. Fransesco Fens nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Laakkwartier – sv Houtwijk

Laakkwartier was niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Richard Douw. De bezoekers liepen weg naar een 0-3 voorsprong, voordat Karam Boukhari iets kon terugdoen. Na de 1-4 van sv Houtwijk was ook Justin Willems trefzeker: 2-4. De bezoekers hadden toch het laatste woord waardoor de eindstand 2-5 werd. Sinan Ocal (3x), Kubilay van Oosten en Lesley Kloor waren scherp in de afwerking voor de Houtwijkers.

Te Werve – Lyra

In de openingsfase kreeg de formatie van Huib van Oostrom Soede meteen twee goede kansen. Lyra kreeg daarna de overhand en kwam op 0-1. Op aangeven van Larry Paauwe scoorde Thom Kuyvenhoven. Met bijna een half uur op de klok viel de 1-1. Een lange bal van Souhail el Bojadinni werd door Faysal Amaziane ingeschoten. Lyra was de draad kwijt en zag de thuisploeg nog voor de rust op 3-1 komen. Amaziane raakte eerst de keeper, maar was in de rebound wel trefzeker. Daarna was El Bojadinni succesvol. Na de rust was Lyra niet meer bij machte om te scoren. Faysal Amaziane deed dit nog wel en zorgde voor een verdiende 4-1 eindstand.