Zaterdag 2E: Westlandia en RKDEO houden elkaar in evenwicht

Op sportpark De Hoge Bomen traden Westlandia en RKDEO tegen elkaar aan. Twee clubs die nog meedoen voor de prijzen bovenin. De doelpunten waren duidelijk heel duur in Naaldwijk, want beide teams zagen geen kans het vijandelijke net te vinden. Het bleef dus bij 0-0.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het eerste kwartier was het een gelijk opgaande wedstrijd, met RKDEO iets meer in balbezit, maar echt gevaarlijk konden de Nootdorpers niet worden. Bijna halverwege de eerste helft leek Westlandia gevaarlijk te worden. Tim van der Voort wist Sander Lievaart te vinden, maar voor het echt gevaarlijk kon worden wist een speler van RKDEO er een voet tussen te krijgen. Vervolgens aan de andere kant een vrije trap van Jazz Vermeer van RKDEO, maar zijn schot vloog net over de Naaldwijkse lat.

Vlak voordat het eerste half uur erop zat nog twee momenten voor beide doelen. Dennis Verbeek probeerde het met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar een Nootdorpse voet zat er tussen en aan de andere kant gaf Olaf Kramer tot twee keer toe de voorzet en bij de laatste poging schoot Irian Boeschoten de bal over de lat. Vlak daarna werd een voorzet van diezelfde Boeschoten bij de eerste paal een eenvoudige prooi voor doelman Jari Duijvestijn. Op slag van rust belandde ook een schotje van RKDEO-speler Thomas Aangenendt naast het doel van Westlandia. Met 0-0 gingen beide teams dus aan de thee.

Na de doelwisseling kwam Westlandia beter uit de startblokken. Na vijf minuten belandde de bal na een schot van Stefan Bron op de knie van doelman Huub Koning. Een schot even later van Mike Vijverberg kwam niet verder dan het zijnet. Halverwege de tweede helft weer twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Ian Paauwe knalde de bal op de vuisten van doelman Koning en in de rebound zocht Tim van der Voort voor de ploeg van trainer Theo Verbeek het doel te hoog.

Doelman Huub Koning was ook paraat bij een schot van Ian Paauwe, terwijl pal daarna de bal na een vrije trap van Tim van der Voort recht voor het Nootdorpse doel net over de kruising verdween. Westlandia bleef het proberen, maar ook inzetten van Lennart Paauwe (voorlangs) en weer Tim van der Voort (over) konden niet voor Westlands succes zorgen.

Zeven minuten voor tijd opschudding voor het doel van Westlandia. RKDEO kreeg een vrije trap toegewezen net buiten de strafschoplijn, terwijl alles wat rood en wit was de mening was toegedaan dat de scheidsrechter de bal op de stip had moeten leggen. Maar scheidsrechter Jan van Vugt uit Melissant was gedecideerd en legde de bal recht voor het doel net buiten de zestien. De bal verdween uit de vrije trap van Irian Boeschoten wel langs de Naaldwijkse muur, maar doelman Jari Duijvestijn stond op de goede plek opgesteld.

Vlak voor tijd nog een schot van Stefan Bron in de zestien, maar doelman Huub Koning bleef ook nu de situatie meester. Terugkijkend op het duel was RKDEO voor rust de bovenliggende partij en Westlandia na de doelwisseling. Aan RKDEO-zijde werd doelman Huub Koning de gevierde man met zijn vele reddingen. Het bleef zoals de strijd was begonnen: 0-0.