Zaterdag 2E: Vitesse Delft eenvoudig naar ruime zege op Full Speed

Het was druk bij Vitesse Delft. Jeugdteams van Vitesse Delft en Full Speed speelden op het hoofdveld vóórwedstrijdjes tegen elkaar, aangemoedigd door de vele ouders, opa’s en oma’s. In de kantine werd, onder leiding van de altijd enthousiaste Koos van der Burg, een spinning-event gehouden.

Tekst: Arjen van der Heijden        |        Foto’s: Franca Dobbe

Veel prominente Delftenaren en oud-Vitesse-spelers werden door Koos van der Burg in het zweet gejaagd. Na een uur werd het zweet van de hoofden gewist en konden de deelnemers vermoeid, onder een zeer waarderend applaus, van de fiets komen. Er werd veel gedoneerd en de opbrengst komt geheel te goede aan Inloophuis Villa Debora (www.debora.nu)

Vervolgens kon men de Delftse derby tussen Vitesse Delft en Full Speed aanschouwen. Erg moeilijk had de thuisploeg het niet tegen de Delftse buur uit Kerkpolder: Full Speed. De uitslag doet recht aan de wedstrijd en bracht Full Speed nog verder in degradatiegevaar. Alleen Wilhelmus en HMSH staan nog lager op de ranglijst. Er is dus nog hoop voor de mannen van trainer Frank Verhaar. (Foto’s onder Franca Dobbe)

Voor Vitesse Delft zou het fijn zijn als Full Speed op 1 april SVC’08 verrast, zoals VFC deze ploeg op een onverwachte thuisnederlaag trakteerde (0-1). Mooie ontwikkelingen voor Vitesse Delft, want door het verlies van SVC’08 en FC Skillz en het gelijke spel van RKDEO tegen Westlandia, staat de ploeg van Ronald Hes nu op een mooie tweede plaats. Op 1 april gaat Vitesse Delft op bezoek bij RKDEO, dat op één punt achter de Delftenaren op de vierde plaats staat. Onderin is ook het spannend, maar bovenin misschien nog wel meer: tussen de nummers 1 en 8 zitten slechts vier punten. (Foto’s onder Franca Dobbe)

Vitesse Delft drukte Full Speed direct na het beginsignaal terug in het eigen strafschopgebied. Het was er vol met soms negen Full Speed-verdedigers en de nodige Vitesse-aanvallers. Alleen combinerend konden kansen worden gecreëerd en dat deed de thuisploeg dan ook. De ene na de andere aanval op de helft van de Kerkpolder-bewoners moest kansen opleveren. Een aanval door Levi Schut opgezet leidde tot het eerste doelpunt van Duncan Sjerp. Een schot van Schut ging maar net naast het doel van keeper Reinder Pul, maar in de 29ste minuut moest hij de bal weer uit het net halen: uit een mooie pass van Sander Koeleman scoorde Rick Burgering. (Foto’s onder Franca Dobbe)

Deed Full Speed niets terug? Eigenlijk niet. Het verschil met Vitesse Delft was groot. De gastheren speelden rustig, weloverwogen en met geduld. Ook het grote aantal jonge spelers bij Vitesse Delft deed het prima. Nog voor rust werd de 4-0 bereikt door doelpunten van Dominique Ariës en weer Duncan Sjerp. (Foto’s hieronder: Moshe Amsalem)

De toeschouwers, in groten getale aanwezig op sportpark Tanthof Zuid, waren het eigenlijk wel eens met elkaar. Vitesse Delft was een maatje te groot voor Full Speed, maar iedereen genoot van de zeer sportieve wedstrijd. Zou Vitesse Delft na de thee de score verder opvoeren? Dat leek er in de tweede helft aanvankelijk wel op. Gigi Vermeer scoorde 5-0 uit een mooie aanval over links. Voor Full Speed was dat het sein om eindelijk gewoon te gaan voetballen, ook wel in de gelegenheid gesteld door de gastheer, die duidelijk gas terugnam. (Foto’s hieronder: Moshe Amsalem)

Full Speed kwam combinerend vaker in het strafschopgebied van Vitesse Delft. Keeper Marco Bergen Henegouwen kreeg zo waar nog wat ballen te keren, maar tegen het schot van Aden Adan, na balverlies van Sjoerd van der Kolk, kon hij niets verrichten: 5-1. En dat nadat Adan en Samet Mermer even daarvoor vlak naast hadden geschoten.

De scheidsrechter ging mee met de Full Speed-assistent scheidsrechter Jeffrey Seldenrijk, die buitenspel had geconstateerd bij het zesde doelpunt van Vitesse Delft. Even later werd een tweede doelpunt van Full Speed door Vitesse-assistent scheidsrechter Pieter van Veen afgevlagd. Ook dat advies werd opgevolgd door scheidsrechter Jeroen Noordhoek, waardoor de eindstand 5-1 werd. (Foto’s hieronder: Moshe Amsalem)

Full Speed zal nog flink aan de bak moeten om degradatie te ontlopen en Vitesse Delft mag geen punten meer morsen om kans te blijven houden op een zeer hoge klassering.

(Klik HIER voor meer foto’s van Vitesse Delft-Full Speed)

Lees verder
Net binnen