Zaterdag 1B: Forum Sport verspeelt voorsprong in extra speeltijd

De eerste competitiewedstrijd tussen Forum Sport en VUC in deze jaargang eindigde in een overwinning voor VUC. Het waren toen de eerste punten voor VUC. En dat terwijl Forum Sport toen over de gehele wedstrijd de betere ploeg was. Maar ja, het is een voetbalwet dat als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet. Forum Sport was dus voor het duel aan Het Kleine Loo gewaarschuwd.

Tekst: Jean Nederlof           |       Foto’s: Bert Tielemans

De wedstrijd begon met een fanatiek Forum Sport, dat volop de aanval zocht. Al in de tweede minuut een enorme kans voor Luuk Goedbloed. Het was het begin van een langdurend offensief van de Voorburgers, dat ook leidde tot veel grote kansen. In de 29e minuut was het dan eindelijk raak toen de Forum Sport-spits Luuk Goedbloed de bal in de verre hoek van het doel achter VUC-doelman Nick Hasper schoot: 0-1.

Iedereen wachtte op uitbreiding van de voorsprong, maar het was juist VUC dat de laatste minuten van de eerste helft grote kansen kreeg. Carlos Massoxi en Quinten van der Kraaij zagen hun inzetten gekeerd worden door doelman Bas Tanis van Forum Sport. In de 46e minuut een afstandspegel van Jeffrey van Roon dat doel trof. Misschien een zogenaamd zondagsschot, maar hij telde wel: 1-1

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een sterker Forum Sport en een bij vlagen gevaarlijk VUC, dat slim counterde. Trainer Bas Steffens had de snelle Soufiane Marfouk ingebracht en dat gaf wat meer stootkracht bij de Forum Sport-voorwaartsen. Luuk Goedbloed was in de 54e minuut attent bij een verkeerde terugspeelbal van één van de VUC-verdedigers en prikte de 1-2 binnen. Een paar minuten later een duidelijke handsbal in de zestien bij VUC. Alle toeschouwers op het gezellig volle VUC-complex zagen het, behalve scheidsrechter Maarten Streef. Zelfs na het raadplegen van zijn onafhankelijk assistent-scheidsrechter bleef hij bij zijn besluit.

In de 76e minuut pakte Forum Sporter Ruben Gyamfi zijn tweede gele kaart na vasthouden van zijn tegenstander. Hij kon vertrekken. Niet zo slim, want hij dupeerde hier zijn elftal mee. Het werd vanaf dat moment een meer gelijk opgaande wedstrijd. VUC rook haar kans en werd in haar spel brutaler. Toch leek de wedstrijd in de 85e minuut beslist toen invaller Soufiane Marfouk de 1-3 voor Forum Sport binnenschoot. Maar dat was niet zo. In de slotminuut schoot VUC-invaller Jordy Brouwer de 2-3 binnen om een paar minuten later (volgens de VUC-omroeper met een identieke goal) de 3-3 aan te tekenen.

De wedstrijd eindigde derhalve in een 3-3 gelijkspel. Heel slordig van Forum Sport om zo twee punten weg te geven. Frustratie alom. VUC koesterde uiteraard het gewonnen punt, dat helpt in de strijd tegen degradatie. Volgende week speelt Forum Sport (nu op een zesde plaats staand) tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Valken’68. VUC gaat in het Westland op bezoek bij sv Honselersdijk.