Tweede Divisie: Excelsior Maassluis pakt in slotfase volle buit tegen Noordwijk

Terwijl Noordwijk lange tijd in de wedstrijd de toon zette, was Excelsior Maassluis uiterst effectief. Uit de weinig echte kansen die de ploeg van Dogan Corneille kreeg, werd er tweemaal gescoord. Na een 0-0 stand bij rust, wisten de gastheren in het tweede bedrijf tweemaal het Noordwijkse net te vinden. Noordwijk kwam bij 1-0 nog wel langszij, maar moest toch met een pijnlijke 2-1 nederlaag het veld verlaten.

Tekst: Ton Beije

Noordwijk nam al snel het initiatief en verscheen in de aanvangsfase enkele malen in de zestien bij Excelsior Maassluis, zonder overigens echte kansen af te dwingen. Na een minuut of achttien lag het spel even stil voor een blessurebehandeling van doelman Tom Boks van de thuisploeg.
Bijna halverwege de eerste helft was er een prima kans voor Toer Bouwman van Noordwijk, maar de weer herstelde Boks greep uitstekend in en voorkwam daarmee dat de bezoekers aan de leiding kwamen. Excelsior Maassluis was tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest in de zestien van Noordwijk.

Geel

Na een half uur werd Tobias Kleijweg van Excelsior Maassluis de gele kaart voorgehouden wegens het onderuithalen van Quinton Christina. Diezelfde Christina liep vlak voor rust zelf ook tegen geel aan. Noordwijk was de eerste helft wel de betere ploeg, maar kon tegen de defensie van de thuisploeg, waarvan de spelers allemaal een kop groter waren, niet veel uitrichten. Bij Excelsior Maassluis had trainer Dogan Corneille noodgedwongen al een wissel moeten toepassen. Redouan Omar Ouali was erin gekomen voor Giovanni Da Fonseca. Met een 0-0 stand op het scorebord gingen de beide teams aan de thee.

Alert

Na zeven minuten in het tweede bedrijf kwamen de gastheren aan de leiding. Een knap schot van afstand van Nino van den Beemt vloog in de Noordwijkse touwen: 1-0. Na een uur spelen kwam Excelsior Maassluis goed weg toen Emiel Wendt in kansrijke positie een kopbal net naast het doel van Tom Boks liet verdwijnen. Bij de thuisploeg maakte Bram Wennekers plaats voor Vincent van den Berg. Pieter Langedijk zag zijn inzet voorlangs het Noordwijkse doel gaan en aan de andere kant was Tom Boks alert bij een schot in de korte hoek van Emiel Wendt. Niet lang daarna kwam Noordwijk op gelijke hoogte. Met een rake kopbal van dichtbij bepaalde Raïes Roshanali de stand op 1-1.

Gouden wissel

Met nog twaalf minuten op de klok kwam Excelsior Maassluis goed weg, toen Kevin Ringeling de bal van de doellijn kon weghalen. In de slotfase bracht trainer Corneille van de thuisploeg nog een dubbele wissel in. Devin Plank en Dave van Delft kwamen in de ploeg voor Pieter Langedijk en Nino van den Beemt. Dat noemen ze dan een gouden wissel, want drie minuten nadat hij het veld had betreden zette Devin Plank (foto) zijn ploeg op een 2-1 voorsprong met een bal door de benen van Noordwijk-doelman Lars Jansen: 2-1. Ruben Marbus probeerde vlak voor tijd nog een punt te redden voor de bezoekers, maar van dichtbij gaat de bal recht op doelman Boks af. Ook na drie extra minuten bleef het 2-1 en met die zege was Excelsior Maassluis heel blij, terwijl Noordwijk met zure gezichten het veld moest verlaten.