O23 4H: sv Nootdorp wint topduel van Soccer Boys, DSO ruim langs hekkensluiter

De spanning aan de top van de ranglijst is weer flink toegenomen na de zege van sv Nootdorp op koploper Soccer Boys. Naast deze twee teams kunnen nog vier andere ploegen hopen op het kampioenschap. DSO was een maatje te groot voor XerxesDZB 2.

sv Nootdorp O23 – Soccer Boys O23

sv Nootdorp was vanaf het eerste fluitsignaal gretig tegen Soccer Boys. De thuisploeg had in de tweede minuut al kunnen scoren, maar de bal werd niet binnengelopen. Soccer Boys speelde afwachtend met vijf verdedigers. In de twintigste minuut kwam Senna van Rijn via de rechterkant op en schoot de bal hard en hoog in de bovenhoek. De 1-0 bleef tot aan de rust op het scorebord staan. De ploeg van trainer Ramon van Rijn (foto) verzuimde de score verder op te voeren.

In de tweede helft kregen de Bleiswijkers een paar grote kansen, maar doelman Jordi de Bruin hield zijn doel schoon. Van goed voetbal was, mede door de harde wind, geen sprake meer. Er leek weinig meer mogelijk totdat invaller Nick van Embden zich aan de linkerkant van het strafschopgebied heel goed vrijmaakte en schitterend de bal in de kruising krulde: 2-0.

XerxesDZB O23/2 – DSO O23

DSO maakte korte metten met hekkensluiter XerxesDZB 2. De Rotterdammers werden door de formatie van trainer Mark Privé naar een 0-6 nederlaag gespeeld. Bij rust hadden de Zoetermeerders door doelpunten van Dinant Tromp (2x), Dylan Buis en Jordy Mai (2x) al een 0-5 voorsprong te pakken. Reza Rahimi schoot na de thee het halve dozijn vol.

FC Zoetermeer O23 – Zestienhoven O23

In Rokkeveen hielden FC Zoetermeer een Zestienhoven elkaar in evenwicht. Door een treffer van Ted Lieffering nam de thuisploeg een voorsprong in de tweede helft. Na de gelijkmaker van de Rotterdammers kreeg FC Zoetermeer nog een prima gelegenheid om te scoren uit een strafschop. De kans werd niet verzilverd: 1-1.

DSVP O23 – OLIVEO O23

In de eerste helft was OLIVEO na een weifelend begin heer en meester op het veld in de Pijnackerse derby. Vanuit een goede organisatie scoorden Nigel Rijfkogel (2x) en Koen Laarhoven voor de ‘bezoekers’, die met een 0-3 voorsprong de rust ingingen. In de tweede helft werd het spel rommeliger van beide zijden. DSVP kreeg een strafschop na een onschuldig lijkende sliding. De kans werd benut, waardoor de eindstand 1-3 werd.