O23 3D/3E: sv Den Hoorn laat Wilhelmus kansloos, RKDEO verrast Sparta

In 3D deed RKDEO van zich spreken door koploper Sparta op een nederlaag te trakteren. sv Den Hoorn was in 3E veel te sterk voor Wilhelmus. HVV troefde FC ’s-Gravenzande af en TAC’90 stapte als overwinnaar van het veld. RKDEO en Graaf Willem II VAC kwamen een gelijkspel overeen.

3e klasse D

Sparta Rotterdam O23 – RKDEO O23-1

De Nootdorpers leverden een knappe prestatie door de amateurs van Sparta Rotterdam naar een 1-4 nederlaag te spelen. Door doelpunten van Ayoub el Yaagoubi (foto) en Nordin Maghnouji bracht RKDEO de stand op 0-2. Na een Rotterdamse tegentreffer gooiden Ayoub el Yaagoubi en Kaja Holstein het duel definitief op slot: 1-4.

3e divisie E

sv Den Hoorn O23 – Wilhelmus O23

Koploper sv Den Hoorn schoof eenvoudig Wilhelmus aan de kant. De formatie van trainer Nick van den Bos liep door treffers van Noah Barends, Khaalid Osman, Stan Huijbens en Efe Turkoglu weg naar een 4-0 voorsprong. Wilhelmus kon via Sieb Bos nog wat terug doen, maar moest daarna nog twee tegentreffers incasseren. Efe Turkoglu was nog twee keer trefzeker: 6-1. De laatste treffer kwam voort uit een strafschop.

Zuid West DH O23 – TAC’90 O23

TAC’90 nestelde zich in de middenmoot met een overwinning op hekkensluiter Zuid West DH. De ploeg van trainer Fouad Guernaoui nam in de 26e minuut de leiding door een treffer van Ilias el Gholbzouri. De 0-1 bleef lang op het scorebord staan. Vlak voor het eindsignaal stelde TAC’90 de zege veilig. Op aangeven van Mert Dogrusoz zorgde Jabrane el Youssefi voor de 0-2 eindstand.

HVV O23 – FC ‘s- Gravenzande O23

FC ’s-Gravenzande kwam in de 28e minuut met tien man te staan na een rode kaart voor Quint van Dam, die zijn tegenstander uitgescholden had. Vlak voor de rust kreeg HVV een strafschop na hands. De Westlandse doelman Renzo Zwinkels stopte de inzet. In de tweede helft greep HVV de volle buit: 1-0.

RKDEO O23-2 – Graaf Willem II VAC O23

In een wedstrijd met twee gezichten had Graaf Willem II VAC in de eerste helft het betere van het spel. De bezoekers kwamen verdiend op 0-1 door een doelpunt van Maurits Luykx. In de tweede helft een totaal ander beeld. Rein Langerak liet de kans op de 0-2 liggen. Zijn bal belandde op de lat. Daarna was het voornamelijk RKDEO dat het spel maakte. Door hoge druk te zetten kwamen de Graven er niet meer uit en kwam de 1-1 op het bord. Vlak daarna kwam Graaf Willem II VAC weer op voorsprong. Na een inschattingsfout van de keeper kon Rachid Haynes goed afronden. Vijf minuten voor tijd kwam RKDEO weer langs zij en eindigde het duel in 2-2.