O23 2B: Quick naar eerste plaats dankzij overwinning HBS

Op Nieuw Hanenburg kwam Quick niet verder dan een gelijkspel tegen Spijkenisse. Toch klom de Haagse ploeg naar de eerste plaats door de winst van HBS op Kozakken Boys. Quick heeft dankzij een iets beter doelsaldo nu de koppositie in hadden.

Quick (H) O23 – Spijkenisse O23

De verschillen zijn klein in de 2e divisie B. Quick (H) kwam tegen middenmoter Spijkenisse niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het belooft een spannend competitieslot te worden. Het verschil tussen Quick en Spijkenisse, dat vijfde staat, is maar vier punten.

HBS O23 – Kozakken Boys O23

In het eerste half uur speelde HBS de koploper helemaal weg en dit leidde tot een 2-0 voorsprong voor de Kraaien. Uit een fraaie aanval speelde Boyd Schildkamp Koen Starrenburg aan, die de bal kon intikken. De 2-0 kwam tot stand nadat Julian van der Raad Sem Reuser aanspeelde. Reuser overbrugde dertig meter door de as van het veld en schoot de bal van vijfentwintig meter afstand  stijf in de kruising. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Werkendam terug tot 2-1. De tweede helft verliep onrustig. Beide teams kregen kleine mogelijkheden. In de slotfase ging Kozakken Boys pompen en kreeg nog een grote kans. De kopbal ging echter net naast.

Nieuwerkerk O23 – VELO O23

VELO O23 moest zich gewonnen geven tegen Nieuwerkerk. Niels van der Wielen schoot Nieuwerkerk tot drie keer toe op voorsprong. Twan van Cappelle (foto) zorgde twee keer voor de gelijkmaker. In de 51e minuut kwam de 1-1 op het bord en na een uur kwam de 2-2 tot stand. Zeven minuten later diende Nieuwerkerk de genadeslag toe aan de ploeg van trainer Christiaan van Dam: 3-2. In de blessuretijd kreeg Lars van Winden van de Wateringers twee keer geel te zien van scheidsrechter Teun van Breda.

XerxesDZB O23 – FC Skillz O23

FC Skillz wacht nog steeds op haar eerste zege. Nu was XerxesDZB met 3-1 de betere ploeg. Bij een 2-0 achterstand scoorde Fouad Boutachkourt vanuit een vrije trap de enige vrije trap voor de Haagse formatie.