Vrouwen 3e klasse D: SEP en Lyra boeken bescheiden zeges tegen laagvliegers

SEP wint haar duels normaal vrij eenvoudig. Tegen hekkensluiter Naaldwijk bleef de teller steken op één treffer. Ook Lyra kwam tegen Ariston’80 niet verder dan een enkel doelpunt. sv Den Hoorn won het treffen met concurrent FC ’s-Gravenzande.

Naaldwijk – SEP

Op Sportpark De Hoge Bomen had SEP het lastig door de wind en de staat van het gras. De Delftse vrouwen, die normaal oppermachtig zouden moeten zijn, leden te veel balverlies en gingen mee in het spel van de tegenstander die niets te verliezen had. Nina de Letter trok de winst over de streep voor SEP: 0-1.

Ariston’80 2 – Lyra

Ook Lyra moest met een 0-1 overwinning genoegen nemen. Het team van trainer Denver Wittenaar kon tegen Ariston’80 pas tien minuten voor tijd de winnende treffer produceren. Sanne de Jong scoorde de 0-1 na een pass van Mandy Zonneveld.

FC ’s-Gravenzande – sv Den Hoorn

In de eerste minuten raakte eerst sv Den Hoorn de paal en kort daarna belandde een bal van de thuisploeg tegen de lat. De teams bleven daarna gelijk opgaan en bereikten de rust met een 0-0 stand op het bord. Na de thee kreeg sv Den Hoorn de overhand en kwam al na zes minuten op 0-1. Nina van der Velden schoot van afstand knap raak. sv Den Hoorn bleef daarna het net vinden. Lianne Gerritsen en Laura Kleine Deters zorgden voor een 0-3 stand. In de 78e minuut deed de thuisploeg nog wat terug via invalster Fee Golin, maar een paar minuten later was het duel definitief gespeeld. Laura Kleine Deters schoot op aangeven van Izara Dijkxhoorn de 1-4 binnen.

Sportclub Monster – FC Rijnvogels 4

De thuisclub was uit op revanche na het teleurstellende resultaat tegen Zwaluwen Vlaardingen (2-2). Vanaf de eerste minuut zat sc Monster er bovenop. Na een kwartier spelen opende Jade van Ruijven de score en een kwartier later volgde een treffer van Sascha Meijer uit een strafschop.  In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een mooi opgezette aanval over verschillende schijven werd door Sylvana den Boer goed afgrond: 3-0. De eindstand werd uiteindelijk 4-0. Een voorzet van rechts van Mady van Zeyden werd bij de tweede paal door Robin Olsthoorn binnengetikt.

Concordia – Zwaluwen Vlaardingen

De Delftse ploeg kampte met veel blessures en daarom was coach Diana Pereira (foto) niet ontevreden met het gelijke spel tegen Zwaluwen. Een laag schot van Zoë Gerritsen ging via de voet van een tegenstander het doel in en betekende een 1-0 voorsprong voor Concordia. De bezoeksters maakten gelijk vlak voor rust en liepen na de hervatting weg naar 1-3. Juul van Uffelen schoot van elf meter de 2-3 binnen, waarna Gerritsen met een afstandsschot de bal in de kruising deponeerde: 3-3.

Maasdijk – DSVP 3

Maasdijk had een licht overwicht in de eerst helft, maar kwam toch op een 0-1 achterstand in de 25e minuut. Tien minuten later trok Anique Zuidgeest de stand gelijk en de 1-1 bleef op het bord staan tot aan de rust. In de tweede helft toonde Maasdijk veel inzet, maar kon weinig kansen meer creëren. De stand bleef 1-1.