Vrouwen 3e klasse: Ariston’80 trekt winst in tweede helft naar zich toe

Voorschoten’97 liep in de eerste helft tegen FC Oegstgeest een achterstand op en kon deze na de thee niet meer ongedaan maken. Ariston’80 troefde het reserveteam van Berkel af. Op zondag verloor RKDEO 2 van NOC Kralingen.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 – FC Oegstgeest

Voorschoten’97 moest zich op Sportpark Adegeest gewonnen geven tegen FC Oegstgeest. In de eerste helft ging FC Oegstgeest met de wind beter om en nam een 0-2 voorsprong. Na de thee was het duel meer gelijkwaardig en eindigde het in 2-4. Linde Wiegeraad was betrokken bij beide treffers van Voorschoten’97. Een schot van Wiegeraad ging via een tegenstander het eigen doel in en daarna scoorde Wiegeraad op eigen kracht de tweede treffer.

3e klasse E (zon)

RKDEO 2 – NOC Kralingen

De reserves van RKDEO moesten het onderspit delven tegen NOC Kralingen. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Na de thee bracht Nicoline Breedijk de 1-2 nog wel op het bord. Daarna profiteerde NOC Kralingen van fouten bij de Nootdorpse vrouwen en liep weg naar een 1-5 zege.

Vrouwen 3e klasse E (zat)

Ariston’80 – Berkel 2

In de eerste helft hadden de studentes de wind tegen en vonden het daardoor lastig om voetballend onder de druk van Berkel uit te komen. De bezoekers waren voornamelijk gevaarlijk via schoten van afstand op doel. Toch lukte het Ariston’80 om twee keer oog in oog met de keepster te komen maar kon niet scoren. In de tweede helft met de wind in de rug was het eenrichtingsverkeer en kreeg Ariston’80 diverse kansen. Het duurde lang voordat de 1-0 viel. Katja Schmall kon de ban breken. Even later was het invalster Susanne Epema die alle spanning uit de wedstrijd haalde door de 2-0 te scoren.

Lees verder