Zondag 1B: TAC’90 verliest op eigen veld van hekkensluiter

Op Sportpark De Verlichting deed TAC’90 zichzelf geen groot plezier. Na de nederlaag tegen topploeg Nemelaer ging nu ook het duel tegen rksv Heeze verloren. Door de nederlaag staat TAC’90 nu op een vierde plaats.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

De aftrap was nauwelijks genomen of TAC’90 speler Rensy Barradas brak aan de rechterkant door. Hij speelde Jesus Penate aan, die de bal in een keer op het doel schoot. De bal werd ver achter de doellijn gekeerd door Heeze-doelman Lars Bouwmans. De neutrale assistent-scheidsrechter John Ruinand was te laat bij de achterlijn om dit te constateren, waardoor het spel “gewoon” doorging.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd werd er flink gestreden door beide ploegen, maar bleven grote kansen uit, totdat Gijs Moerenhout zijn medespeler Tom Derkx aanspeelde die zeer fraai Dion van Wijk kon verrassen: 0–1. Beide teams kregen in het vervolg van een leuke eerste helft grote en kleine kansen, maar treffers bleven uit. In de 39e minuut brak TAC’90-aanvoerder Randall Labordus door, maar werd door Heeze-verdediger Tom Henselmans gestopt. Dit leverde Henselmans een gele kaart op. De leidsman deelde daarna nog twee gele kaarten aan Heeze uit vanwege het niet stoppen met het leveren van commentaar.

In de tweede helft kregen beide teams voldoende kansen om te scoren. TAC’90 was een aantal periodes overheersend, maar liep tegen de muur van Heeze op. Ook het inbrengen van wisselspelers Aimen Siad en Mert Dorusoz bleek niet de oplossing. In de counter konden de bezoekers nog via Tom Derkx, Ivo Moerenhout en Jorg van Galen levensgevaarlijk worden. De doelmannen eisten dan ook de hoofdrol op met fraaie reddingen. De stand bleef 0-1.

Na afloop gaf doelman Lars Bouwmans toe dat de bal in de openingsfase daadwerkelijk over de lijn was geweest.

Lees verder
Net binnen