Zondag 4e Divisie: Westlandia wint in slotseconden van HBS

Een leuk affiche zondagmiddag op sportpark Craeyenhout. Het Haagse HBS tegen het Naaldwijkse Westlandia. De ploeg van trainer Cesco Agterberg won door een doelpunt in de slotseconden van het duel (0-1). De ‘Kraaien’ zijn koploper af, terwijl de Westlanders zich weer volledig mengen in de strijd om het kampioenschap.

Tekst: Hans Kulk     |      Foto’s: Aad van der Knaap

Het is spannend in de top van de Vierde Divisie A. Het verschil tussen de nummer één Hoogeveen en nummer zes Westlandia is slechts zes punten. En er zijn nog maar liefst zeven duels te gaan. De strijd om de titel ligt dus nog helemaal open.

De wedstrijd tussen HBS en Westlandia ging vanzelfsprekend ergens om en dat was in de eerste helft duidelijk te merken. Beide ploegen lieten niet het achterste van hun tong zien. De aanwezige toeschouwers hoopten – op een drukbezet Craeyenhout – in de tweede helft meer vuurwerk te zien. De onderlinge duels werden in de loop van de wedstrijd wel feller, maar echt gevaarlijk werd het voor beide doelen niet.

Eindigde het duel dan zoals het begonnen was? Voor de bezoekers uit Naaldwijk gelukkig niet. In de slotseconden dompelde Dinand Kuhn de gastheren in diepe rouw door HBS-doelman Delano Kortstam met een bekeken schuiver te passeren: 0-1.

Met zeven punten uit de laatste drie duels zijn Agterberg en consorten aan een goede serie bezig. Voor de ‘Kraaien’ is het andere koek. Zij lieten in de laatste zes duels maar liefst elf punten liggen en toch staan ze maar twee punten achter op de nieuwe koploper Hoogeveen.

Samengevat, er is nog van alles mogelijk in de Vierde Divisie A. Komend weekend speelt Westlandia, op zaterdag 1 april (geen grap), een thuisduel tegen VOC. Een dag later speelt HBS een uitwedstrijd bij De Zouaven. Alles kan volgende week zo weer anders zijn!

 

Lees verder