Zondag 4e Divisie: Late penalty nekt RKAVV in kraker tegen SJC

RKAVV heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld in blessuretijd te verliezen van SJC. De Noordwijkse ploeg had voorafgaand aan het duel evenveel punten als RKAVV, dat dankzij een beter doelsaldo op plaats drie stond.

Tekst: Jonas Bloemen     |     Foto’s: Franca Dobbe

RKAVV had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, maar een eerste kans liet even op zich wachten. Pas halverwege het eerste bedrijf veerde het Leidschendamse publiek voor het eerst op. Dit na een fraaie poging van Xavier Akinrinbola die op de lat belandde. SJC liet RKAVV het spel maken en loerde zelf op de counter. Iets waar de gasten na ruim een half uur dreigend uit werden. Aaron Koeman dook na een snelle uitbraak in zijn eentje op voor RKAVV-doelman Mike Ten Kroode, maar hij kwam uitstekend zijn doel uit om het gevaar onschadelijk te maken.

Niet veel later mocht Koeman wederom na een flitsende omschakeling alleen op het doel af. Ditmaal voorkwam Asim Metin met een tackle dat Koeman tot een schot kon komen. In de slotfase van de eerste helft kreeg RKAVV nog twee kansen. Eerst lanceerde Tristan Croes Edwin Agyare waarna Agyare de bal naast schoot. Op slag van rust wurmde RKAVV-aanvoerder Robin Steffens zich knap door de SJC-defensie heen, maar ook zijn schot vloog vervolgens naast.

Hoewel SJC na de pauze iets verder vooruit speelde, was het alsnog RKAVV met het meeste balbezit. Kort na rust leverde dit de volgende kans op voor de thuisploeg. Na fraai combinatiespel mocht Khashayar Saeb aanleggen voor een schot, maar zijn inzet vloog via de vingertoppen van doelman Hoogervorst over. Even later mocht Tristan Croes vrij inkoppen uit een corner, maar ook zijn inzet ging over. Halverwege de tweede helft brak SJC opnieuw snel uit waarna Martijn van Trigt oog in oog met Ten Kroode kwam te staan. Ook nu kwam Mike Ten Kroode als winnaar uit de strijd.

Aan de andere kant was Zakaria Amrani dicht bij een treffer. Met een hard schot dwong hij doelman Hoogervorst tot grabbelen, maar in de rebound stond Yani Bouras buitenspel. In de eerste minuut van de blessuretijd kreeg SJC de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd alsnog aan een winnaar te helpen nadat scheidsrechter Weghorst de bal op de stip legde. Timo Verweij scoorde vanaf elfmeter en schoot SJC daarmee naar de overwinning: 0-1.

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV – SJC)