Zondag 3e Divisie: Remise voor TOGB in Veghel

TOGB heeft op bezoek bij Blauw Geel’38 met 2-2 gelijkgespeeld. De gastheren openden met een vroege treffer in minuut drie van Loermans: 1-0. Dean Zandbergen zette TOGB na tien minuten naast Blauw Geel’38. In minuut vijftien namen de Veghelaren wederom de leiding via Van der Zanden: 2-1. Vlak voor rust kwam TOGB voor de tweede maal langszij. Op aangeven van Merick Heintjes was het nu Anthony Slierendrecht die namens TOGB kon scoren. Na de rust bleven beide ploegen in het open duel strijden voor de winst, maar wisten niet meer te scoren, waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 2-2.

Tekst: Ron Fruining

Al vroeg in de wedstrijd keken de Hoge Land bewoners tegen een 1-0 achterstand aan. De thuisploeg slaagde er in twee pogingen in de 1-0 op het scorebord te zetten. Een diepe bal op Gurcuoglu werd verlengd tot bij Loermans. Bij de eerste poging kon Kjell Scheers de bal nog stoppen. De rebound verdween via de linkervoet van Loermans vervolgens onhoudbaar hoog in het TOGB-doel. TOGB wanhoopte niet door de vroege tegentreffer, maar leek nog niet bij de les. Na vijf minuten was het aan Moreno Zwarteveld te danken, dat TOGB niet nog een treffer moest incasseren. De Berkelse sluitpost tikte een hoge bal van Gurcuoglu over zijn doel. De corner leverde de thuisploeg niets op.

Overtreding

TOGB kwam na tien minuten langszij. Vincent Verbond bracht de bal vanaf rechts de zestien van Blauw Geel in. De bal werd door de verdediging van de thuisploeg niet goed verwerkt. De Brabantse defensie had een overtreding rand zestien nodig om TOGB te stuitten. De vrije trap van de voet van Dean Zandbergen (foto) verdween laag in het Veghelse doel en de stand was weer in evenwicht: 1-1.

Gelijk

De aanvalslinie van de thuisploeg was in minuut vijftien weer genadeloos. Nadat Koen van der Zanden op links zijn directe tegenstander Vincent Verbond het nakijken gaf, slaagde Kjell Scheers er niet in om Loermans af te houden van het scoren van de 2-1 van Blauw Geel. Een minuut later was TOGB alweer gevaarlijk via Anthony Slierendrecht. De aanvaller zag dat zijn schot geblokkeerd werd door Van Boxtel. Er brak een korte fase aan in de eerste helft, waarin er geen grote kansen vielen te noteren voor beide doelen. Na een half uur wedstrijd benadrukte Ben van den Nieuwenhof namens de thuisploeg het doel van de Veghelse formatie. De rechteraanvaller pikte de bal op en zag zijn inzet vervolgens naast het doel van Zwarteveld eindigen. Vlak voor de thee lukte het TOGB om naast Blauw Geel te komen. Guus Steerneman veroverde na een kopduel de bal rond de middenlijn en speelde Jay Zandbergen aan. Zandbergen draaide open en stuurde Merick Heintjes diep. Heintjes leverde de bal vervolgens op maat aan voor Anthony Slierendrecht, die de bal bij de tweede paal binnen kon schieten: 2-2.

Open

Het open duel ging in de tweede helft verder waar het de eerste was geëindigd. Beide teams speelden om te winnen. De toeschouwers zagen vroeg in het tweede bedrijf twee kleine mogelijkheden van Blauw Geel. Van der Nieuwenhof en Meij probeerden namens de gastheren doelman Moreno Zwarteveld te verschalken, wat de Berkelse sluitpost niet toestond. TOGB kreeg aansluitend een grote mogelijkheid. Nadat Dean Zandbergen, na het uitspelen van zijn directe tegenstander, de bal laag voorgaf, slaagden de mede TOGB-aanvallers er niet in, de voorzet tot doelpunt te promoveren. TOGB kreeg een kwartier voor tijd de kans om op voorsprong te komen vanuit een spelhervatting. Een corner vanaf rechts werd door Michel van der Elst op doel gekopt. De inzet van Van der Elst spatte uiteen op de lat. De formatie van Mark Schuur zag ook een volley van Dean Zandbergen, negen minuten voor het einde, net naast het doel van Blauw Geel verdwijnen. Ondanks het slechte weer in de eindfase van het duel, bleef het duel boeien tot het einde. Vlak voor tijd moest TOGB-goalie Zwarteveld twee keer handelend optreden. De sluitpost wist de inzetten van Van den Nieuwenhof te keren, waardoor het duel op 2-2 werd beslecht.

Komende zondag speelt TOGB op haar eigen sportpark tegen vv Gemert.