Rob Overvliet maakt overstap van Rijnsburgse Boys naar Wippolder

Rob Overvliet (foto) zal het nieuwe seizoen deel uitmaken van de selectie van de Delftse zaterdag eersteklasser Wippolder. De 31-jarige verdediger is zijn voetbaljaren begonnen bij RKDES in Kudelstaart. Vanaf de B-junioren maakte hij de overstap naar Argon in Mijdrecht.

In de senioren speelde de boomlange verdediger bij Argon, ARC, Amstelveen Heemraad, en Noordwijk. Momenteel speelt Overvliet bij Tweede Divisionist Rijnsburgse Boys. Hij woont echter met zijn vriendin in Delft en gaan eind 2023 verhuizen naar de Schoemaker Plantage-buurt.

Dichter bij huis

Rob Overvliet: ,,In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Ik werk twee dagen in de week als gymleraar in het basisonderwijs en ben daarnaast eigenaar van een zwemschool. Verder houd ik van reizen en ben ik graag in de stad voor een hapje en drankje met mijn vriendin en vrienden. Ik geniet van hier en daar een feestje, wintersporten en speel in mijn vrije tijd graag padel en golf.”

,,Ik heb gekozen voor Wippolder, omdat ik graag wat dichter bij huis wil gaan voetballen, meer tijd wil vrijmaken voor andere dingen in het leven en daarnaast nog wel op niveau wil blijven voetballen. Bij Wippolder is deze combinatie mogelijk en ik kijk dan ook uit naar volgend seizoen”, gaat Overvliet verder.

Ervaring

Trainer Mark Moen is erg content met de komst van Overvliet naar Wippolder. Moen: ,,Het gesprek met Rob verliep prettig en ik denk dat hij goed in de groep past als mens. Als speler brengt hij met zijn jarenlange ervaring op het hoogste amateurniveau veel extra’s met zich mee en hiermee zal hij een goede aanwinst zijn voor de groep.”

Versterking

De spelers die na het kampioenschap van vorig jaar ook dit jaar weer goede prestaties neerzetten in de sterke eerste klasse, krijgen hiermee een eerste versterking voor het nieuwe seizoen.  Naast een aantal eigen jeugdspelers die door zullen gaan stromen, zal de komende weken duidelijk worden hoe de rest van de selectie voor het nieuwe seizoen eruit zal komen te zien.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder