Iliass Assabban verlaat Blauw Zwart en gaat spelen bij RCL

Blauw Zwart, dat nog meedoet in de kop van der derde klasse met uitzicht op promotie, zal het het volgend seizoen moeten doen zonder Illiass Assaban (foto). Hij vertrekt na deze voetbaljaargang naar RCL in Leiderdorp.

Iliass Assabban (25), geboren in Den Haag, verhuisd naar Wassenaar en tegenwoordig woonachtig in Leiden, begon met voetballen in de jeugd bij VUC. Na zijn verhuizing naar Wassenaar is hij gaan spelen bij Quick Boys waar hij alle jeugdselecties heeft doorlopen.

Blessure

Eenmaal beland in de A-selectie van Quick Boys kreeg hij te maken met een liesblessure, die hem drie maanden aan de kant hield. Omdat hij daarna niet op honderd procent kwam, volgens de trainer, zette hij voorlopig een punt achter het veldvoetbal en ging in de zaal spelen.

Motivatie

Toch trok het veldvoetbal en kwam hij terecht bij Blauw Zwart in Wassenaar, toen spelend in de vierde klasse. En volgend seizoen dus actief bij RCL. Zelf zegt hij daarover op de clubsite van de Leiderdorpers: ,,Na een gesprek met Hein van Heek en Rob heb ik een goed gevoel overgehouden om de stap naar RCL te maken. In het verleden heb ik het aanbod om hoger te voetballen afgeslagen, omdat ik hiervoor geen motivatie had. Maar nu wordt het tijd om het toch aan te gaan.”

(Foto: Blauw Zwart)

Lees verder
Net binnen