Zaalvoetbal: FC Westland verliest van kampioenskandidaat Watergras

De zaalvoetballers van FC Westland traden, na twee gewonnen wedstrijden, afgelopen vrijdag aan tegen Watergras. In Gouda wist een ervaren en geslepen Watergras met name in de tweede helft de titelaspiraties levend te houden.

Tekst: Peter Botman

De Westlanders hadden in de beginfase moeite met de beweeglijkheid van de ploeg uit Gouda. Wel wist FC Westland op voorsprong te komen nadat Mo Mouchih scoorde na een mooie combinatie met Rafik El Osrouti. Een duw in de rug bij Hakim Habibi (foto) op eigen helft werd niet als overtreding bestraft wat resulteerde in de 1-1 en ook de ruststand.

Snelle goals

Na rust zette Watergras extra aan wat resulteerde in twee snelle goals en een 3-1 voorsprong voor de ploeg, die nog meestrijdt voor de titel en promotie naar de Eredivisie. FC Westland wist wat terug te doen via Hakim Habibi uit een goed uitgespeelde vrije trap: 3-2. Een vrije trap aan de andere kant nekte de ploeg van trainer James Dhanai en werd keeper Barry Botman voor de vierde keer gepasseerd: 4-2.

Broodnodig

Deze 4-2 voorsprong was ook de einduitslag, mede doordat dat FC Westland een handvol kansen verzuimde tot doelpunt te promoveren. Volgende week staat voor FC Westland opnieuw een cruciale wedstrijd op het programma. De Westlanders gaan op bezoek bij Futsal Rotterdam, dat één plek boven FC Westland op de ranglijst staat. Drie punten zijn broodnodig in de strijd voor lijfsbehoud in de Eerste Divisie.

Lees verder