Zaalvoetbal: Behoud zvv Den Haag in eredivisie wordt heel moeilijk

zvv Den Haag ging onderuit tegen tegen HV/Veerhuys met 2-7. In de Topklasse B was Zuid West DH niet opgewassen tegen HBSS. Westland 2 verraste met een nipte zege op zvv Den Haag 2.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

zvv Den Haag – HV/Veerhuys

Wederom moest zvv Den Haag met een gehavend team aantreden in Sportcampus Zuiderpark. De ploeg van coach Gerald Baars (foto) kreeg al in de eerste minuut een treffer van David Albert tegen: 0-1.  zvv Den Haag liet zich niet ontmoedigen zoals in eerdere wedstrijden in de eredivisie, maar aanvoerder Morad Chalhi reageerde al in de derde minuut met de gelijkmaker: 1-1 . Het was voor de neutrale supporters de eerste helft wel leuk om naar te kijken. zvv Den Haag kreeg een aantal kansen via onder meer Djamairo Richters. In de elfde minuut liet Nigel Wijdenbosch zvv Den Haag-doelman Oussama Zayzaoui voor de tweede maal kansloos en met deze stand ging ook de rust in: 1-2.

Deksel

Na rust kreeg zvv Den Haag binnen drie minuten spelen gelijk het deksel op de neus. Door doelpunten van Jeffrey de Moel en wederom David Albertwerd het 1-4. Vrijwel direct na de aftrap scoorde Nawfal Boutkabout met een schitterend doelpunt de 2-4. De club uit Hoorn heeft al jaren een goed ingespeeld team en liep door doelpunten van Jeffrey de Moel, Houssain Jabir en Nigel Wijdenbosch verder uit naar 2-7. Doordat er nog zes duels te gaan zijn en zvv Den Haag nu al tien punten mindert heeft dan nummer zes RKAV Volendam, lijkt behoud voor de eredivisie erg moeilijk te worden.

1e divisie A

GZV Watergras – FC Westland

In sporthal Mammoet (Gouda) verloor FC Westland van kampioenskandidaat GZV Watergras. Na ruststand van 1-1 werd het 4-2. Klik HIER voor een verslag van dat duel.

Topklasse B

Zuid West DH – HBSS

In sporthal Overbosch zag de uitstekende scheidsrechter René de Jong Zuid West DH, na een ruststand van 1-3, met 1-5 verliezen van HBSS. Namens Zuid West DH scoorde Mohamed Bohaloua in de 23e minuut de aansluitingstreffer: 1-2. Namens de andere ploeg, waarvan Gerald Baars de coach is, scoorden Frederico, Delvin Pinheiro (3x), Chahm Elyouzghi en Batuhan Saglam.

Stompwijk’92 – Multicult

De eerste helft ging gelijk op, waarbij er speldenprikjes werden uitgedeeld aan beide kanten. Dit keer was het Stompwijk’92 dat als eerste wist te scoren. Rick de Haan lette goed op en schoot een rebound tegen de te touwen: 1-0. Daarna kregen beide teams nog kansen, maar Stompwijk’92 verzuimde om afstand te nemen. Multicult, dat overigens zonder sterkhouder Ali Boussaboun speelde, schoot wel met scherp en wist net voor rust de 1-0 achterstand om te buigen naar 1-2 door  doelpunten van aanvoerder Samir Oulhani en Djamel Boerstra.

Ook in de tweede helft kon het alle kanten op, er waren kansen voor beide partijen, maar een eigen doelpunt van Multicult zorgde voor een 2-2 stand. Deze bleef lang staan, totdat na een overtreding een speler van Multicult werd bestraft met een gele kaart. De overtalsituatie werd vakkundig uitgespeeld met Sem van der Salm als eindstation: 3-2.

Op dat moment speelde Multicult met een ‘vliegende keep’ in de persoon van aanvoerder Samir Oulhani. Bij een uitval van Rick de Haan kwam Samir Oulhani als vliegende keep met hoge snelheid en met gestrekt been in op het bovenbeen van Rick de Haan.  Scheidsrechter Remko Lochtenberg kon nets anders doen dan Samir Oulhani in de 48e minuut een rode kaart te tonen.

FC Westland 2 – zvv Den Haag 2

In een goed bezochte (met onder meer spelers van HBSS) Jan van der Valk sporthal verraste middenmoter FC Westland 2 door koploper zvv Den Haag 2, na ruststand van 2-2, met 6-5 te verslaan. Had zvv Den Haag 2 gewonnen, dan was het Schiedamse HBSS naar de eerste divisie gepromoveerd. Rida Aarab (2x), Rafik el Ousrouti, Soufiane Aarabe, Hakim Habibi en Mouhsine El Arnouki namen de treffers voor FC Westland 2 voor hun rekening.

Hoofdklasse C

Lugdunum – zvv Den Haag 3

In de Leidse sporthal De Zijl verloor het derde team van zvv Den Haag van Lugdunum met 8–5. Scheidsrechter Dirk Hellenberg zag in een spannende wedstrijd André Rumampuk (2x), Hamza Boukhari, Zanoah Pieris en Mahir Baaziz namens zvv Den Haag 3 scoren.

Tutor – Deltasport

Tutor had gehoopt op een goed resultaat tegen Deltasport en dat gebeurde ook. In Topsporthal X opende aanvoerder Erik Geerts al zeer snel in de wedstrijd en zijn medespeler Niels van Lon verdubbelde de score naar 2-0. Tutor, de ploeg van coach Nuno Pereira, wist koploper Deltasport in de eerste helft totaal van de mat te spelen. Via doelpunten van Ingmar Boshuizen (2x) en – na een mooie voorzet van Raf van Oosterhout – Joachim Bron werd de ruststand van 5-0 bereikt.

Na de doelwisseling voerden Raf van Oosterhout en Albert Wasswa de score op naar 7-0. Daarna stribbelde Deltasport via een doelpunt van Walid Mossaoui tegen: 7-1. Ingmar Boshuizen completeerde zijn hattrick met de 8-1.

Stanga – OACN Boys 2

In sporthal Hoge Veld speelde Stanga tegen het tweede team van OACN Boys. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar creëerde Stanga wel de meeste kansen. De ruststand was een magere 3-0 door doelpunten van Rico Kogeldans (2x) en Ashwan Rajbalsing.

Na rust werd er vanaf het begin meteen uit een ander vaatje getapt. Stanga overrompelde OACN Boys en schoot met scherp. Er werden maar liefst elf doelpunten gescoord, waardoor de eindstand op 14-0 kwam. Doelpunten in de tweede helft kwamen van de voeten van Roger Smees (3x), Jeffrey Ramkisoen, Maurice de Wit en Ashwan Rajbalsing (alle drie 2x) en Reginald Poeran en John Poeran.

Directe concurrent Deltasport verloor tegen Tutor, waardoor het kampioenschap steeds dichterbij komt voor de mannen uit Den Haag. Deze week staat alweer een volgende finale voor de deur. Uit in Leiden tegen Lugdunum zal zeker gewonnen moeten worden, na eerder dit seizoen te hebben verloren met 2-3.

Lees verder