Delftse Beloftencompetitie: Eerste zege Vitesse Delft, DHL naar tweede plaats

In poule A was DHL Wippolder de baas en bezet nu de tweede plaats achter Concordia, dat al haar wedstrijden tot nu toe won. Vitesse Delft was in de B-poule te sterk voor hekkensluiter DHC.

Poule A

Op de Brasserskade nam DHL het op tegen stadgenoot Wippolder. De thuisploeg kon als eerste het net vinden door een treffer van Milan Warmenhoven. Quinten Hellemons (foto) trok nog voor de rust de stand gelijk namens Wippolder. In de tweede helft was DHL gretiger en kon door counters en fouten van Wippolder uitlopen naar een 3-1 overwinning. Sem Brinkers en Mathijs Schalkwijk schoten DHL naar de overwinning.

Poule B

Ook op Sportpark Tanthof-Zuid stond een Delfts onderonsje op het programma. Vitesse Delft was na een 1-1 ruststand met 3-1 te sterk voor het nog puntloze DHC. In de tiende minuut opende Richomar Richards de score. Een kwartier later mocht DHC en strafschop nemen. Fatih Özbilek was trefzeker van elfmeter en bracht de 1-1 op het scorebord. Pas in de zeventigste minuut kon Vitesse Delft weer op voorsprong komen via Mark de Graaf. Samar van Rijnsoever zorgde daarna voor het slotakkoord: 3-1.