Sir Winston Cup: Westlandia (zon) bekert verder na zege op TAC’90

In de laatste achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup troffen de zondagploeg van Westlandia en TAC’90 elkaar in Naaldwijk. De thuisclub bleef aan de goede kant van de score en mag het nu in de kwartfinale opnemen tegen Voorschoten’97 (za).

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft had Westlandia de overhand en kreeg een aantal goede kansen om te scoren. Het bleef bij één treffer van Zion Vallies, die halverwege de eerste helft de 1-0 op het bord bracht. Vijf minuten voor de rust kwam TAC’90 nog dicht bij een treffer. Aimen Said zag zijn kopbal op de paal belanden.

In de tweede helft was het na twaalf minuten spelen weer raak voor de ploeg van trainer Cesco Agterberg. Zion Vallies tekende voor zijn tweede treffer van de avond en was nog niet klaar met scoren. In de 65e minuut voltooide Vallies zijn hattrick. Hij profiteerde van een fout van de doelman van TAC’90. De Haagse ploeg had ook kansen om te scoren. Aimen Said mikte met zijn hoofd wederom op de paal en in de zeventigste minuut verdween een inzet van Mert Dogrusoz net naast het doel van Westlandia. In de stand kwam geen wijziging meer en zo eindigde het duel in een 3-0 zege voor Westlandia.