Divisie 1: ADO Den Haag O21 verliest van De Graafschap O21

De inhaalwedstrijd voor ADO Den Haag O21 tegen De Graafschap O21 is niet verlopen zoals daar in het Haagse kamp op was gehoopt. Vooral voor rust waren de Superboeren oppermachtig in het Haagse Zuiderpark. Zij vertrokken huiswaarts met een 1-3 overwinning.

Tekst: Glenn Duijzer

Dat De Graafschap voor rust zo sterk voor de dag kwamen, kwam mede door de spelers van ADO Den Haag O21 zelf. Zij bleven volharden in het opbouwen en het niet nakomen van de afspraken. Al na zes minuten kopte verdediger Joran Hardeman de 0-1 achter de Haagse doelman uit een corner van Jim van der Logt.

Onoplettendheid

Dat de centrumverdediger ongedekt mocht binnenkoppen, moest al het eerste teken voor de Haagse spelers zijn om achterin meer alert te zijn. Iets meer dan tien minuten later was het wederom Hardeman die de bal in de touwen schoot na een onoplettendheid in de Haagse verdediging: 0-2. Het schot van Elie Raterink werd door verdediger Emer Ates half geblokt, waardoor de bal hoog richting Haags doel ging. Buiten bereik van doelman Thijmen de Koning stuiterde de bal van de lat voor de vrijstaande verdediger Hardeman.

De stand had voor rust nog dramatischer kunnen zijn als de bezoekers iets zuiniger met de kansen waren omgesprongen. Na een snelle Doetinchemse aanval over rechts via Ezra van der Heiden was het Raterink die de rebound voor een leeg doel net naast schoof.

Jacht

In de rust werden de puntjes op de ‘i’ gezet en kwam er een ander ADO Den Haag O21 uit de kleedkamers. Met drie verse wissels en nu wel met de afspraken nakomende spelers werd de jacht op eerherstel ingezet. Het eerste schot op het doel van De Graafschap kwam enkele minuten na de rust van invaller Mohamed Akharaz (foto). Vanaf eigen helft probeerde hij de te ver voor zijn doel staande doelman te verslaan. Helaas voor de thuisploeg wist de doelman de poging te voorkomen.

Op dat moment was de Haagse ploeg de bovenliggende partij en wisten de bezoekers met goed verdedigen de score op 0-2 te houden. Tien minuten in de tweede helft probeerde Jesse Reinders het met een indraaiende corner, maar doelman Jord Ruijgrok wist net op tijd de bal te keren.

Haags Kwartiertje

Net voor het Haagse Kwartiertje was het aan de andere kant toch raak en bracht Pim Lukassen De Graafschap O21 op een veilige 0-3. ADO Den Haag O21 drong nog wel aan, maar de klap van de derde treffer was net te veel. Dat Akharaz vanaf elf meter nog de 1-3 kon maken, zal misschien aan het einde van het seizoen nog van belang kunnen zijn als het doelsaldo van doorslaggevende aard is.