Delftse Victoria Pelova met Arsenal naar halve finale Champions League

De uit Delft afkomstige Victoria Pelova (foto) speelde met haar club Arsenal in de halve eindstrijd van de Champions League. De oud-speelster van ADO Den Haag en Ajax (voor het eerst in de basis in de Chapions League) won donderdagavond met Arsenal in Londen de return tegen Bayern München met 2-0. In Duitsland was het 1-0 voor Bayern geworden.

Arsenal kwam na twintig minuten op voorsprong door een treffer van afstand van de Noorse Frida Maanum aan de leiding (zie twitterbeeld onder). Nog binnen het half uur was er weer succes voor de ploeg van Pelova. De Zweedse Stina Blackstenius kopte de 2-0 binnen.

Wissel

In het Emirates Stadium werd Pelova een klein kwartier voor tijd gewisseld. Vivianne Miedema ontbreekt zoals bekend in de ploeg van Arsenal wegens een blessure. Zij keek wel opgetogen naar de verrichtingen van haar medespeelsters op het veld.

Naast Arsenal plaatst ook FC Barcelona zich voor de halve finale. De Spaanse vrouwen hadden weinig problemen in de return op eigen veld tegen AS Roma. Na een 0-1 overwinning eerder in Italië werd het nu 5-1.

In de andere kwartfinales staan vanavond op het programma: Chelsea – Olympique Lyon en VfL Wolfsburg – Paris Saint-Germain. Olympique Lyon is de huidige cuphouder.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder
Net binnen