VVON benoemt Jan de Gier tot Erelid

De Algemene Ledenvergadering van de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) heeft afgelopen vrijdag tijdens haar vergadering Jan de Gier benoemd tot ‘Erelid van de VVON’. De Gier maakte van 1 september 2009 tot 1 januari 2014 deel uit van het districtsbestuur West 2 van de VVON.

Hij was binnen het bestuur verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Bijscholingen’. In die hoedanigheid organiseerde hij onder meer bijscholingen met Mario Been, Alex Pastoor, Harry van den Ham, Michel Vonk en Raymond Verheijen.

Secretaris

Vanaf 1 januari 2014 tot 1 januari 2023 was hij secretaris van het hoofdbestuur met tevens de portefeuille ’Bijscholingen’. Gedurende die periode was hij medeverantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse Trainerscongressen in Zwolle. Tijdens de coronapandemie organiseerde hij, samen met voorzitter Arnold Westen, ruim 25 webinars. De laatste twee jaar was hij verantwoordelijk voor de landelijke VVON Voetbal Congressen, die elk jaar in de maanden november en december werden gehouden.

Prominenten

Vanwege zijn uitstekende relatie met veel  trainer/coaches en leidinggevenden uit het betaalde voetbal wist hij tal van prominenten te strikken voor een bijdrage aan genoemde congressen waaronder Ron Jans, Kees van Wonderen, Sarina Wiegman, Jurgen Streppel, Andries Jonker, Maurice Steijn en René Hake.

Tijdens de genoemde ALV werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet door voorzitter Arnold Westen waarbij hij dus werd opgenomen in de galerij van ‘Ereleden VVON’. Als afsluiting werd hem en zijn vrouw een diner aangeboden waarbij nog veel anekdotes de revue passeerden.

Jan de Gier was in deze regio in het verleden onder meer trainer van het – al niet meer bestaande – Haagse VIOS.

(Foto: Cees Bakker)

Lees verder
Net binnen