Fieldmanager Bo Videler vertelt alle details over onderhoud veld ADO Den Haag

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertelt Fieldmanager Bo Videler hoe en met welke machines en technieken hij het veld in het Bingoal Stadion onderhoudt. ,,Het gras is mijn grote passie”, aldus Videler.

Bo Videler is sinds 2020 verantwoordelijk voor het veld van ADO Den Haag. Deze 49-jarige Hagenees was daarvoor 22 jaar lang hovenier bij Nederhof Hoveniers, eveneens in Den Haag. In de eerste aflevering van Grasmannen vertelt hij waarom hij overstapte naar de voetbalwereld. Naast fieldmanager is Videler ook doorgewinterd ADO Den Haag-fan. ,,Vroeger had ik er niet zoveel mee. Maar gaandeweg ging ik naar het Zuiderpark en sindsdien ben ik groot fan”, vertelt Videler.

Schoon

In de podcast vertelt Videler wat hij allemaal op een wedstrijddag doet en met welke machines hij werkt. Zo gaat hij na elke wedstrijd het veld over met een elektrische cirkelmaaier. Opvallend genoeg maait hij het gras dan niet, maar maakt hij juist het veld ermee schoon. ,,We gebruiken de cirkelmaaier als stofzuiger om alle losse rommel van het veld te halen”, vertelt Videler.

Meer fan van ADO Den Haag

Naast de grasmat in het Bingoal Stadion is Videler ook verantwoordelijk voor het veld van Sparta Rotterdam. In het stadion van Sparta Rotterdam werd afgelopen zomer de kunstgrasmat ingeruild voor een échte grasmat. Videler legt uit hoe hij het onderhoud van beide velden combineert. Hoewel Videler ook veel in Rotterdam te vinden is, blijft hij fan van ADO Den Haag. ,,Het is voor mij een andere beleving bij Sparta dan bij ADO. Dit is een thuiswedstrijd voor mij en Sparta is een uitwedstrijd. Dus dat zegt genoeg, denk ik”, aldus Videler. De podcast met Bo Videler is te beluisteren op de website van Tuin en Park Techniek en via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en alle andere podcastkanalen.

Podcastserie

Grasmannen is een zesdelige podcastserie waarin Chris Vlaanderen, redacteur van Tuin en Park Techniek, in gesprek gaat met de personen die de belangrijkste grasmatten van Nederland onderhouden. Wie zijn die mensen? Hoe kun je fulltime bezig zijn met een voetbalveld? Welke innovatieve machines en technieken worden hiervoor gebruikt? En hoe wordt een gehavende grasmat na een wedstrijd weer opgelapt? In de podcastserie ontdek je het geheim achter hét perfecte stadionveld en leer je wat er uit de kast wordt getrokken om de mat groen, kort en bovendien onkruid- en ziektevrij te houden.

Lees verder