Warming-up zaterdag 4E: MSV’71 en Maasdijk hebben iets goed te maken

Van de twee Waterwegclubs in 4E treft MSV’71 op papier de makkelijkste tegenstander in het op de één na laatste plaats staande RVV Overschie. Maasdijk kan zich tegen het lastige WCR geen puntenverlies veroorloven in de strijd om het brons, naaste concurrent Rotterdam United hijgt de Maasdijkers in de nek met slechts één punt minder.

Tekst: Peter Petit

MSV’71 – RVV Overschie

MSV’71 gaat zaterdag op eigen terrein de strijd aan met op een degradatieplek staande RVV Overschie. De Maassluizers hebben iets goed te maken na de 1-3 nederlaag van vorige week tegen  WCR. Het team van hoofdtrainer Paul van Loenen gaf toen de doelpunten door persoonlijke fouten te gemakkelijk weg, waardoor een onnodige nederlaag werd geleden. Eind vorig jaar verloor MSV’71 nog met 2-1 van RVV Overschie, maar zover zal de Waterwegclub het dit keer in de thuishaven zeker niet laten komen tegen de ploeg die de laatste vijf wedstrijden niet wist te winnen.

WCR – Maasdijk

Ook Maasdijk kwam vorige week niet tot winst tegen het sterke Hermes-DVS. Zaterdag staat weer een taaie tegenstander klaar wanner de companen van hoofdtrainer Dennis van der Steen (foto) in Rhoon stugge subtopper WCR tegenkomen. Maasdijk staat derde met vijf punten meer dan WCR, dat twee plaatsen lager staat, maar de ploeg is beslist geen makkelijke tegenstander voor Maasdijk. Thuis werd eerder dit seizoen een 0-1 nederlaag geleden. Wellicht dat Maasdijk nog kan profiteren van het niet meespelen van een belangrijke speler bij de gastheren, aanvoerder Bas de Koning liep vorige week tegen MSV’71 een hamstringblessure op, waardoor hij voor enige weken uit de roulatie is.

Lees verder