Warming-up zaterdag 4D: Spanning stijgt in top, elke misstap kan nu fataal zijn

De twee ploegen die in 4D de dienst uitmaken, IJVV de Zwervers en Graaf Willem II VAC, krijgen zaterdag te maken met twee onberekenbare tegenstanders. De ‘graven’ komen in Boskoop in actie tegen BGC Floreant, dat de overwinningen de laatste twee maanden aaneen heeft geregen. IJVV de Zwervers krijgt te maken met een tegenstander waar iedereen die de strijd in 4D volgt sympathie voor heeft gekregen, vv Groeneweg, de verrassende nummer drie op de ranglijst.

Tekst: Peter Petit

FC Zoetermeer – Moerkapelle

Hoofdcoach Leroy Vaes (foto) van FC Zoetermeer is er alles aan gelegen om aan het eind van dit seizoen met zijn equipe als vierde over de finish te komen, een plek die garant staat voor deelname aan de nacompetitie. Grootste concurrent in deze strijd om plek vier is BGC Floreant, dat twee punten minder heeft. FC Zoetermeer kan zich dus geen verlies veroorloven en dat gaat zaterdag ook zeker niet op eigen sportpark gebeuren tegen laagvlieger vv Moerkapelle, waar FC Zoetemeer ‘uit van huis’ met 0-4 van heeft gewonnen.

RCSV Zestienhoven – KSD Marine

De thuisploeg uit Rotterdam Overschie heeft inmiddels twee keer zoveel punten (30) bijeen geschopt als KSD Marine (15). Het team van hoofdcoach Henk Baggerman zal nu toch echt punten moeten pakken, want de huidige twaalfde plek betekent rechtstreekse degradatie. Op het eigen militaire sportterrein aan de Oude Waalsdorperweg won KSD Marine eerder dit seizoen nog met 2-1 van RCSV Zestienhoven, maar zaterdag wordt het moeilijk om dit succes te evenaren tegen deze stug spelende ploeg.

NOC Kralingen – RVC Celeritas

Wedstrijd tussen teams die slechts eenmaal een zege boekten uit de laatste vijf duels. De thuisploeg zal er alles aan doen om het de ploeg van vertrekkend trainer Dennis Young van RVC Celeritas zo lastig mogelijk te maken om nacompetitie te voorkomen. RVC Celeritas is bezig aan een teleurstellend seizoen, zeker met in het achterhoofd het succes van afgelopen jaar, toen promotie naar de derde klasse op een haar na werd gemist.

Haagse Hout – SEV

Regio derby in Den Haag tussen twee zwarte schapen in deze klasse. De thuisploeg is al gedegradeerd, voor de bezoekers telt elk punt in de strijd om het voorkomen van de zo gevreesde nacompetitie. In Leidschendam won SEV eerder dit seizoen met 2-0 van Haagse Hout.

BGC Floreant – Graaf Willem II VAC

Op een monsterscore (17-0) van vorige week hoeft Graaf Willem VAC zaterdag in Boskoop niet te rekenen, maar normaal gesproken moet de ploeg van hoofdcoach Jan de Jong wel in staat worden geacht Floreant de eerste nederlaag na zeven duels toe te brengen. Deze laatste nederlaag van de Boskopers dateert van 21 januari toen vv Groeneweg met 2-1 de sterkste was. Deze zegereeks kostte hoofdtrainer Dennis van den Ing overigens wel een smak geld. Hij kwam zijn belofte na om zijn spelers na zes overwinningen te trakteren op een etentje bij de plaatselijke Griek Zorba. De spelers uit het kwekerijendorp hebben inmiddels bewezen ook geen moeite te hebben om het vijandelijke doel te vinden, vorige week moest Moerkapelle er met 0-7 aan geloven. Voor Graaf Willem II VAC is de opdracht helder: er mag geen averij meer worden opgelopen, anders loopt IJVV de Zwervers aan het eind van het seizoen met de titel weg. De Wassenaarders mogen zich nu koploper noemen, maar weten wel dat hun grote concurrent één wedstrijd achterloopt en dat het bij winst van IJVV de Zwervers weer stuivertje wisselen is.

Lees verder