Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Kater wegspoelen door te winnen”

Verliezen door een onterechte penalty in de extra tijd doet pijn. SJC blijft daardoor meedoen om de bovenste plaats en RKAVV haakt voorlopig af. Komende zondag winnen van rkvv Velsen is het enige medicijn dat helpt om de kater na het verlies te laten verdwijnen en om niet verder achterop te raken.

Tekst: Pieter Donath

Afgelopen zondag won rkvv Velsen met 3-1 van het op de laatste plaats staande VKW. Dat zegt niets over de vorm van de ploeg. Een betere maatstaf is de wedstrijd daarvoor die de Velsenaren met 3-0 verloren van SJC. Op de ranglijst heeft rkvv Velsen 24 punten minder. Gespeeld wordt op natuurgras, dat van invloed kan zijn op de wedstrijd. Daarover, de verwachte tegenstand van rkvv Velsen en de gespeelde wedstrijd tegen SJC geeft trainer Maurizio Ceccucci (foto) een reactie.

Wat verwijt je de speler die de onnodige penalty voor SJC veroorzaakte in 91e minuut?

,,Niets want het was geen penalty. De beelden laten duidelijk zien dat de speler van SJC zijn voet op de voet van onze speler zet en blijft haken aan zijn veter. Ondanks dat dit een onterechte penalty is kan ik me voorstellen dat de scheidsrechter het heeft geconstateerd en dat het leek op een overtreding.”

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen SJC?

,,Teleurgesteld. Wij hadden het initiatief mede doordat SJC dat toeliet. We speelden best redelijk tot aan de ‘zestien’, maar daarna stopt het.”

Komt het moeizaam scoren door het ontbreken van spelers zoals Remco Overdevest?

,,Dat is een oorzaak, want Remco is een belangrijke speler voor onze speelwijze. Maar we kunnen het niet alleen daarop gooien. Er staat een prima team dat helaas faalt in de eindfase. Dat is erg frustrerend, helemaal als je regelmatig bovenliggend aan de tegenstander bent.”

Wat verwacht je van de ploeg tegen rkvv Velsen en is de kater na SJC al verwerkt?

,,De kater kun je alleen wegspoelen door de eerstvolgende wedstrijd te winnen. Ik verwacht een lastige wedstrijd op een matig grasveld tegen een ploeg die zal gaan spelen om niet te verliezen.”

Lees verder
Net binnen