Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya: ,,Punten zijn nu extra duur”

HBS moest vorig weekend op eigen veld buigen in een streekderby voor Westlandia. De Naaldwijkers vertrokken van sportpark Craeyenhout met de volle buit. HBS-trainer Ekrem Kahya (foto) zag zijn ploeg nipt met 0-1 verliezen.

Tekst: Ton Beije

Ekrem Kahya over die nipte nederlaag: ,,Een enorme klap was het voor ons , absoluut. We hadden deze wedstrijd de overhand zonder overigens tot heel veel kansen te komen tegen een gegroepeerde tegenstander, die loerde op zijn uitbraken. İn defensief opzicht geven we de laatste weken weliswaar niet zo heel veel weg, maar deze tegengoal in blessuretijd was erg zuur, zeker omdat we eigenlijk op zoek waren naar wellicht nog een doelpunt om de wedstrijd alsnog te winnen. Wederom zeer onnodig puntenverlies.”

Achtervolging

Men zegt wel eens, het voetbalt makkelijker in de achtervolging, dan bovenaan staan. Immers, iedereen wil dan van de koploper winnen. Hoe kijkt Kahya daar tegenaan? Hij: ,,Iedere ploeg wil altijd winnen lijkt me, maar eerste of derde staan maakt mij niet zo heel veel uit. Wij hebben weleens met elkaar uitgesproken dat de enige stand die telt, die is na dertig wedstrijden. En dat is nog steeds zo, dus we hebben er nog zeven te gaan en moeten zoveel mogelijk punten halen en kijken waar we dan staan. We doen nog steeds mee om alle prijzen, dus moeten we zorgen dat we er deze fase ook gewoon staan.”

Uitbraken

Zondag steekt HBS een visite af bij De Zouaven, waar thuis met 5-2 werd gewonnen. Wat herinnert Kahya zich van die wedstrijd? ,,Een tegenstander die weer vanuit een gesloten defensie zal wachten op uitbraken. Ons doel is en blijft dat we aan de bal onszelf verbeteren en dus kansen gaan creëren. Het is niet makkelijk, maar we moeten er wel naar streven om dit voor elkaar te krijgen. Dat gaat er ook voor zorgen, dat je de tegenstander minder kans geeft op uitbraken.” Wat verwacht hij voor wedstrijd? ,,Ik blijf erbij, dat wij ervoor kunnen zorgen dat het een moeilijke, maar ook wat minder moeilijke wedstrijd wordt. Focus, weten wat je doet en wat er van jou en van elkaar wordt verwacht, maakt het een stuk makkelijker.”

Balans

Belangrijk voor de Kraaien is in ieder geval om geen averij op te lopen. ,,Nee, de fase waarin de punten extra duur worden is aangebroken. Er zijn nog 21 punten te behalen en daar moeten we voor gaan. En dan gaan we de balans opmaken”, aldus trainer Ekrem Kahya.

Hoe is het met de personele bezetting bij HBS? Kahya: ,,We hebben best wat wedstrijden gespeeld de afgelopen periode en er staan weer behalve competitie- ook bekerwedstrijden doordeweeks op het programma. We gaan kijken naar de belasting voor de spelers en gaan elke keer kiezen uit de spelers, waarmee wij denken er het maximale resultaat mee te kunnen behalen.”

 

Lees verder